Twee kinderkoningen bij Nieuwe Gans Berendrecht

Bij de nieuwe Gans Berendrecht kwamen zondag 11 september de kinderen aan bod. Hoewel de regen roet in het eten kwam gooien bleven de moedige ruiters per fiets de hele tijd aan de ganzenkop trekken.
Aan de strijd van de jongeren tot 9 jaar namen 10 kandidaten deel. Zij startten omstreeks halftwee. Om 15 uur werd de strijd beslecht door Siemen Cloots (8 jaar) die op meesterlijke wijze de kop trok. ‘Moeder Gans’ Martha Boiy trakteerde iedereen met een ijsje.
Zij had zelf twee kleinkinderen die ieder op eigen manier aan het spel deelnamen: Britt Dingemans (11)
die met een prachtig versierde fiets onder de galg doorkwam en Loes Dingemans (7) die als verpleegster optrad. Mama Kristien Van de Wouwer keek er naar en zag dat het goed was.

Twee maal koning
Bij de kinderen van 9 tot 15 waren er 12 deelnemers. Ook die trokken als de echte ‘groten’ maar dan vanop de fiets. Gestart om 15 uur na de huldiging van koning Siemen, werd de strijd een uur later beslecht door uittredend koning Sander Eycking, die de kop op zuivere wijze kraakte. Sander, uit het roemrijk geslacht van de bollenkwekers, is een krak die (wanneer hij later met de groten meerijdt) onvermijdelijk de koningskroon van de ‘nief’ zal buitmaken. Hij werd nu voor de tweede maal omhangen met de mantel en gekroond. Het spel werd zoals steeds op schitterende wijze begeleid door “spreker” Mathieu Hendrickx. 
Na afloop werden de kleine koningen gevierd en werden er frieten met curryworsten opgediend. Uiteraard overgoten met de nodige dranken.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *