“Breek de stilte” wandeldag lokt weer veel volk naar Putte

Op 11 september  trokken vanaf  9 uur ’s morgen de eerste wandelaars van de familiale wandeldag van ‘vzw Breek de stilte’,  het bos aan het kasteel Ravenhof te Putte in. Marijn Devalck, peter van de vereniging voor autisme, opende de wandeldag met een ontbijt waar tal van sympathisanten aan deelnamen.
De 15de editie kreeg een Westernsfeertje. Cowboys liepen rond en tonnen buskruit stonden aan de feesttent opgesteld. In de schandpaal stak menig voorbijganger zijn kop, en de kleinsten  kropen gezwind achter de tralies van een geïmproviseerde gevangeniscel. Op de tonen van country- en westernmuziek namen de line-dansers je mee in het wereldje van de cowboys en saloons.

Bv’s

Net zoals andere jaren kwamen verscheidene bv’s  ‘Breek de stilte’ steunen. Zo trokken Danni Heylen, Tuur De Weert, Inge Van Olmen en Ben Rottiers hun wandelschoenen aan en gingen mee op pad onder begeleiding van de boswachters en geflankeerd door clowns. Het miezerige weer weerhield de grote groep  wandelaars er niet van om mee in het bos in te trekken.

Reuzen cheque

De vereniging “Breek de stilte” kan elk jaar  rekenen op  tal van gulle giften van bedrijven, sponsors en sympathisanten,  die de mensen met autisme  een warm hart toe dragen.  En dat was dit jaar niet anders. Met  daarbij nog een extra cheque van 10.000 euro, afkomstig uit het Sociaal Fonds, overhandigd door Bob Wesenbeek. Als dank kreeg Bob een stukje rots als aandenken,  het symbool verwijzend naar de ‘rots in de branding’ die voor het tehuis van Rotonde in Brasschaat staat opgesteld. Ontroerd nam Bob het kleinood in ontvangst en deed een oproep naar de jeugd toe om zeker de vereniging in de komende jaren te blijven steunen.

Dit jaar vraagt de vereniging voor een bijzondere aanpak binnen het onderwijs voor kinderen met autisme, waarbij zij de steun krijgen van volksvertegenwoordiger Marleen Vanderpoorten. Ook ijvert zij samen met de partners uit de regio  voor het verzekeren van specifieke zorg voor volwassenen tijdens hun verblijf in de dagcentra, werkplaats of woongelegenheid. En daarvoor zijn centjes nodig.

Niet alleen de grote giften maar ook de kleine bijdragen worden ten zeerste gewaardeerd. Uiteindelijk mocht  Roger Edor, voorzitter van Breek de Stilte,  uit handen van Ben Rottiers een cheque van 23.975 euro  in ontvangst nemen.  Waarop Ben zei dat hij vijfentwintig euro zou bijpassen om tenslotte tot de mooie ronde som van 24.000 euro uit te komen!
DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *