Twee Kapelse fotografen gaan naar de Word Photographic Cup

Robert Smits en Robert Biesemans met de geselecteerde werken

Foto’s van twee Kapelse fotografen zijn geselecteerd om België  te vertegenwoordigen in de World Photographic Cup.  Deze wedstrijd is te vergelijken met een wereldbekercompetitie voor beroepsfotografen.  In alle deelnemende landen worden teams gevormd.  Ieder landenteam mag in totaal 18 foto’s indienen, verdeeld over 6 categorieën.
Heel veel beroepsfotografen in België stuurden hun beste, creatiefste of meest verrassende beelden door.  Die werden voorgelegd aan een jury in 7 landen en die kozen de uiteindelijke beelden die voor België zullen deelnemen aan de wedstrijd.  Het team bestaat uit 16 beroepsfotografen.

Robert Smits
Robert Smits is geselecteerd met een foto in de categorie “nature”.   Het gekozen beeld is een sepia (inktvis) gefotografeerd tijdens een nachtduik met enkel het licht wat de duikers meenemen.  Deze jonge sepia was aan het jagen op kleine organismen, is slechts een vijftal centimeter groot en enorm snel. Zelden wordt het zo in beeld gebracht.  Robert Smits heeft een enorme passie voor de natuur. Als internationaal gekend onderwaterfotograaf organiseert hij daarover workshops in binnen- en buitenland.  Hij is ook gespecialiseerd in huwelijks- en familiefotografie.

Robert Biesemans
Robert Biesemans haalde zowel in de categorie “portrait” als “wedding” een plaats.  Zijn slogan is “als eenvoud mag sieren” en de geselecteerde foto’s geven dat heel duidelijk weer.  Een eenvoudig portret geplaatst in weinig maar mooi licht.  Ook een foto uit een huwelijksreportage.  De foto is genomen in een kleine badkamer verlicht door een krachtig laag ochtendzonnetje.  Robert Biesemans is gespecialiseerd in het fotograferen van mensen en zijn passie ligt bij artistieke portretten.  Hij geeft regelmatig workshops en privéles aan beginners, fotoclubs en beroepsfotografen.

Meer info : https://www.robertbiesemans.be – https://www.worldphotographiccup.org – https://www.robertsmitsphotography.com – https://www.photocontest.be/gallery-2021

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *