Twee herfstbruidspaartjes te Stabroek

links: het bruidspaartje Helena Simons en Jurre De Schutter
rechts: het bruidspaartje Maité Van Suetendael en Mats Furr

STABROEK/HOEVENEN – Op woensdag 29 en donderdag 30 september brachten de 2 klassen van het 4de leerjaar van De Rekke uit Hoevenen een bezoek aan het gemeentehuis in Stabroek.  Per fiets, en onder begeleiding van politie,  kwamen  de leerlingen met hun leerkrachten meesters Rik en Gino en juf Ivy naar de Dorpsstraat afgezakt.

In de raadzaal maakten zij kennis met burgemeester Rik Frans en werd er een kleine gemeenteraad gehouden. Kinderburgemeester Rosalien Caron kreeg op dinsdag een plaatsje naast de burgemeester. Woensdag mocht waarnemend burgemeester Fien Steenwinckel de sjerp aandoen. Burgemeester Rik Frans mocht zich aan enkele vragen van de leerlingen verwachten. Zo werd hem gevraagd of er van de waterput vooraan het gemeentehuis geen zwembad kon gemaakt worden?  Rijdt de burgemeester met een fiets? Zo ja, welk model?   Of de burgemeester kan koken? Waarop Rik Frans zei dat hij een pizza kan opwarmen fritten bakken, sushi bestellen …. en een eitje bakken voegde hij er nog aan toe.

Het bezoek werd afgesloten met een kinderhuwelijk. Op woensdag gaven Helena Simons en Jurre De Schutter elkaar het ja-woord. Op woensdag stapten Maité Van Suetendael en Mats Furr in het huwelijksbootje. In de trouwzaal werden de wetten en plichten van het huwelijk voorgelezen. De huwelijksakte werd ondertekend door de bruidspaartjes en hun getuigen. Na het aanschuiven van de trouwarmband werd het huwelijk bezegeld met een dikke knuffel en kregen zij het huwelijksboekje mee naar huis.

Na het officiële fotomoment op de trappen voor het gemeentehuis, maakten de leerlingen nog kennis met de politiediensten en “den bak”, waar gelukkig niemand inzat!

Huwelijksplechtigheid van Helena Simons en Jurre De Schutter

Huwelijksplechtigheid van Maité Van Suetendael en Mats Furr

“Al verscheidene jaren brengen wij een bezoek aan het gemeentehuis. We organiseren jaarlijks  rond het besturen van een gemeente een thema in de school. Wij houden verkiezingen waarbij een burgemeester en schepenen worden verkozen. De leerlingen krijgen de opdracht om een affiche te maken met bijvoorbeeld de slogan “Stem op mij, en maak mij blij!.  Op de stembiljetten moeten zij een rood bolletje inkleuren!  Wanneer dit niet op een correcte manier gebeurt,  telt de stem niet mee”, legt meester Rik uit.  “Daarnaast heeft de school zelf een trouwboekje ontworpen waarin al de gehuwde paartjes vermeld staan. Een mooi aandenken voor de school.”

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *