Tulpenveld in Berendrecht zal weer schitteren

District plant 170.000 tulpenbollen voor Tulpenpluk 2023


vlnr.: schepen Rudi Sempels, Liesbeth Sleymer, Menno Hoven, schepen Sandra Suykerbuyk,
Shana Callaij en Marlies Gabriels.

BERENDRECHT – Op woensdag 16 november plantte het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo 170.000 tulpenbollen in verschillende kleuren en soorten voor de zevende tulpenpluk die plaatsvindt in het voorjaar van 2023.

De tulpen, die volgroeid zullen zijn tegen voorjaar 2023, werden in het fagetum, de beukencollectie van de Bomenbank in Berendrecht, aangeplant. De juiste datum van de Tulpenpluk is afhankelijk van de weersomstandigheden en nu nog niet gekend. In februari wordt een eerste evaluatie gemaakt.

Om de tulpenbollen aan te kopen en te planten werd door de stad Antwerpen een aanbesteding uitgeschreven. De firma Vanacker uit Harelbeke mocht de bollen leveren en planten. Het district betaalt hiervoor 15.350 euro.

De firma Vanacker uit Harelbeke mocht de bollen leveren en planten.

“Tot midden vorige eeuw was de Tulpenpluk in de voormalige polderdorpen een bedrijfstak en vond er een kermisgebeuren plaats naar aanleiding van de oogst. District Berendrecht-Zandvliet-Lillo en de stad Antwerpen willen dit erfgoed graag in stand houden en organiseren daarom elke 2 jaar een Tulpenpluk. In het voorjaar van 2023 kunnen alle bezoekers een gratis bosje tulpen gaan plukken tijdens het oogstfeest”, aldus schepen Sandra Suykerbuyk. “Ook de plaatselijke scholen en het woon- en zorgcentrum worden er bij betrokken”.
Het bezoekersaantal nam bij de vorige edities telkens toe. Op de laatste tulpenplukdag kwamen maar liefst 17.000 bloemenliefhebbers afgezakt naar de Bomenbank.

Schepen Sandra plantte ook een rijtje tulpenbollen

.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *