Tulpen klein maar gegeerd op zesde editie van de Tulpenpluk

15.000 bezoekers op zesde Tulpenpluk

BERENDRECHT – Op 16  april kon je met het hele gezin of met vrienden een gezellige daguitstap maken naar de tulpenweide te Berendrecht waar de zesde editie van de tulpenpluk doorging. Er was heel wat te doen voor jong en oud. 

De Tulpenpluk herdenkt op een fijne manier de tulpenteelt die tot midden twintigste eeuw een belangrijke bedrijfstak was in de Antwerpse polder. Het District Berendrecht-Zandvliet-Lillo en de stad Antwerpen willen dit erfgoed graag in stand houden en organiseren daarom elke 2 jaar een Tulpenpluk.
In november 2022 plantte het district 170.000 tulpenbollen in verschillende soorten en kleuren  in de tulpenweide aan de Bomenbank te Berendrecht, klaar om geplukt te worden in het voorjaar 2023. Hiervoor betaalde het district 15.350 euro.

Tulpenpluk
Alhoewel de zon niet van de partij was, kwam er toch veel volk naar de tulpenweide. Om 12 uur werd het evenement geopend. Meteen kwamen de schaartjes boven om zo vlug mogelijk de mooiste exemplaren te plukken.  Zowel jong als oud gingen op zoek naar 10 exemplaren voor een mooi boeketje.  Door het minder goede weer van de voorbije weken stonden nog veel tulpen in de knop. Niet erg vonden sommige bezoekers  “Ik neem tulpen die nog niet open staan, dan kan ik er thuis langer van genieten”.
Bezoekers konden na het plukken hun bloemen achterlaten in de tulpenvestiaire of, onder deskundige leiding van Blidscap, met hun zelf geplukt boeketje een mooi bloemstukje maken. Kinderen leefden zich uit in het kinderdorp met strokasteel, een grote zandbak en een knutselhoek waar tulpenmagneten konden gemaakt worden.  Authentieke huifkarren maakten een toertje en het tulpentreintje bracht de bezoekers van en naar de aanlegsteiger van de boot. Je kon gewoon relaxen op de picknickweide, die voorzien was van hangmatten, of met een lekker drankje of hapje genieten van een streepje muziek gebracht door de fanfare.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *