Tulpen in de kijker in het Armenstraatje te Zandvliet

Op het speelpleintje in het Armenstraatje vond op zondag 2 september onder tenten een tentoonstelling plaats van kunstwerkjes in het teken van het tulpenjaar. Jong en oud uit het Polderdistrict werkte hieraan mee. Bovendien legden dichters en fotografen de ziel van de polder vast in poëtische teksten en beelden. Het district schonk prijzen aan de beste deelnemers. Ze werden overhandigd door districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen. Veel inwoners onder wie tal van senioren woonden het feestelijk gebeuren bij. De North Antwerp Streetband zorgde voor aangename blaasmuziek.

Foto- en gedichtenboek Tulpenjaar 2012

Marcel Bartholomeeussen beschreef de tot standkoming van het Foto- en Gedichtenboek Tulpenjaar 2012. Opvallend is de herkomst van diegenen die meededen met de wedstrijd. Het waren niet alleen Polderbewoners, maar ook vele anderen uit allerlei streken. Zo waren er heel wat Noorderburen, maar ook veel mensen uit Vlaanderen. Dat wordt ook weerspiegeld in de uitslag van de  gedichtenwedstrijd. Hier werden vier deelnemers geselecteerd die allemaal de eerste prijs kregen: Marie Douws  uit Zandvliet, Lilian Melis uit Brecht, Kris de Lameillieure uit Wingene en Katrien Coppens uit Gent.
Laatstgenoemde kon niet aanwezig zijn op de prijsuitreiking en liet zich verontschuldigen.
Ook bij de fotowedstrijd werden vier kandidaten geselecteerd die eveneens de eerste prijs kregen: Johan Thoen uit Antwerpen, Jill Elst uit Berendrecht, Melissa Vrtaric uit Zandvliet en Arachne Denis uit Borgerhout, die eveneens verontschuldigd was. Zij ontvingen allen een geschenk.
Tot slot werd nog aangekondigd dat aan een tweede uitgave van het ‘Tulpenjaar’ in 2013 al flink wordt gedacht.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *