Tuin- en vijverweekend feestelijk geopendVrijdagavond 8 juni werd op het domein van de Bomenbank in Berendrecht, het open Tuin- en Vijverweekend geopend met een feestelijke receptie. Nagenoeg het hele districtsbestuur onder leiding van burgemeester Carl Geeraerts was aanwezig. Achtereenvolgens kwamen daar aan het woord  Erik Stalmans van Blidscap die de verschillende sprekers inleidde. Vervolgens was er voorzitter Philippe van Iersel die met trots aankondigde dat er vijftien deelnemers waren in Berendrecht en Zandvliet. Speciale vermeldingen kregen de Opstalpolder en de Bomenbank zelf, die tot de deelnemers behoorden. Ook de Buitenmolen werd in het licht gesteld.
 Burgemeester Carl Geeraerts heette iedereen welkom, onder wie de meeste eigenaars van tuinen en/of vijvers. Hij onderstreepte de verdiensten van de inrichters die er in slaagden al voor de negende editie te zorgen. Schepen Sempels, zelf een van de vijftien deelnemers, handelde over de avontuurlijke tocht die vooraf werd gemaakt langs de tuinen en vijvers die mooi verspreid liggen over Berendrecht en Zandvliet. De tocht liep over 28 km, wat een goed beeld geeft van de uitgestrektheid van het Polderdistrict. Hij werd besloten met een barbecue bij Blidscap.
Alle deelnemers kregen vervolgens luchtfoto’s van hun tuin of vijver. Zij werden uitgedeeld door de leden van het districtsbestuur waarbij zich intussen schepen Nathalie Aertssen en raadsvoorzitter Karel Hendrickx hadden gevoegd.
Tussendoor werd muziek gepresenteerd  door Nico Baltussen (muziekleraar en violist) en Pianist Eric Claes. Er werd nog gewezen op de mogelijkheid om deel te nemen aan een letterwoordwedstrijd, waarbij telkens één letter kan worden terug gevonden bij een deelnemer. Prijzen: drie Boeddhabeelden die tentoongesteld waren in de feesttent. Deze dient zaterdag en zondag als vertrek- en verfrissingspunt. Men kan er de fiets laten graveren, een elektrische fiets testen en een fiets huren.   Meer info: www.opentuinenvijverweekend.be. (sdl)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *