Truckers blijven Zandvlietse Hoek teisteren

Verloren gereden truckers die in de haven moeten zijn, blijven aanlanden op de Zandvlietse Hoek. Dinsdag 24 april reed een Duitse vrachtwagen  hopeloos vast op de parking van het café-restaurant De Leeuw van Vlaanderen.
Uitbater Raf Merveille liep rood aan. ‘Dat is de zoveelste’ zei hij ‘en er is niets aan te doen’. Raf kloeg al eerder de toestand aan. De parking werd vroeger geregeld ‘omgeploegd’ door de wegreuzen die er kwamen draaien. Raf liet de putten dempen en asfalt aanbrengen. De oprit werd versmald met bloembakken. Wie dacht dat de truckers zouden halt houden, is van een verkeerd jaar.

Onoplettend
De Duitse truck reed ondanks alle voorzorgen toch verder, tot hij voor het café stond en niet verder kon. Raf sprak de man in het Duits aan. Hij maakte hem Diets dat hij onoplettend was geweest en dat hij het havennummer waar hij moest zijn, in zijn gps moest zetten.
De man wist van toeten noch blazen.
Sinds enige tijd heeft het Havenbedrijf de doknummers en de nummers van containerterminals op een speciale site gezet. Maar die moet afgeladen worden en overgbebracht in de gps van de bestuurder. Anders blijft die verloren rijden. De Russen, Fransen, Litouwers, Polen, Duitsers en andere chauffeurs krijgen van hun hoofdkwartieren slechts weinig juiste aanduidingen mee en zeker geen goede gps-signalisatie. ‘Ik ben het beu dat ze hier blijven komen’, zegt Raf. Ze hebben de bloembakken die aan de achterkant van de parking staan weeral kapot gereden. Op de duur ga ik hier een slagboom zetten maar dan een heel dikke, ene in beton. Anders komen ze er nog door. (sdl)

Raf ziet met verontwaardiging de vrachtwagen komen die tot voor zijn deur rijdt en niet meer verder kan.


 Het duurde een kwartuur voor hij achteruit gemanoeuvreerd was en zijn weg kon verder zetten. De chauffeurs (Polen, Russen, Fransen, Litouwers en Duitsers) volgen hun gps waarin ze de Antwerpsebaan zetten en een havennummer, die echer als huisnummer ‘begrepen’ wordt. Zodoende brengt het toestel hen in Zandvliet tot tegen de grens, waar zij niet verder kunnen.
Het Havenbedrijf stelde intussen een betere signalisatie ter beschikking met de doknummers, maar die moet afgeladen worden en in de gps aangebracht. Veel truckers hebben dat echter nog niet gedaan.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *