Truckchauffeurs overnachten langs Scheldelaan

Zander Vliegen (PRO2040) toont het probleem van afval langs de Scheldelaan

Geen faciliteiten, wel afval en smurrie

Berendrecht, Zandvliet – Tijdens de online districtsraad kaartte Zander Vliegen (PRO2040) het probleem aan van de smurrie en afval langs de parkeerstrook van de Scheldelaan (N101). Steeds meer vrachtwagenchauffeurs overnachten daar, maar er zijn helemaal geen faciliteiten voor hen.

In een mondelinge vraag legde Oppositiepartij PRO2040 deze week het probleem op tafel van de groeiende groep vrachtwagenchauffeurs die stationeren en/of overnachten op de parkeerstroken van de Scheldelaan. Vooral tussen de Noordlandbrug en de Nederlandse grens en ook op de Scheldelaan tussen het Schelde-Rijnkanaal en de terreinen van BASF staan ’s avonds en ’s nachts een groeiende sliert trucks.

“De grootste concentratie vind je ter hoogte van de Combinant-terminal. Helaas, merken we dat enkelen het niet kunnen laten om hun afval (en meer) in de berm achter te laten. Los of zelfs in volle plastiek zakken ligt alles er langs de kant van de weg. Dit is ontoelaatbaar aan de ene kant, maar ook begrijpelijk aan de ander de andere kant. Op de Scheldelaan zijn er nergens noodzakelijke voorzieningen voor deze mensen. Het is de taak van de overheid en in casu van het Havenbedrijf,  om hier de noodzakelijke faciliteiten te voorzien en nadien streng op te treden tegen de overtreders”, zei Zander Vliegen. Hij vroeg het districtscollege om dit probleem ter harte te nemen.

Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA) vond de opmerking van Zander Vliegen volkomen terecht. “Het Havenbedrijf heeft een aantal parkings in het havengebied waar de vrachtwagenchauffeurs kunnen gebruik maken van de nodige faciliteiten. Het is ontoelaatbaar dat truckers, die stationeren of overnachten langs de Scheldelaan en geen gebruik wensen te maken van de al in de haven aangeboden faciliteiten, hun afval achterlaten in de berm.  Wij kaarten dit via onze contacten bij het Havenbedrijf zeker aan”, liet Carl Geeraerts weten.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder