Coronamaatregelen in Kapellen

Geen Stormgames dit jaar

In de strijd tegen het coronavirus versoepelde en/of verlengde de Nationale Veiligheidsraad woensdag de maatregelen. Dat heeft ook gevolgen voor Kapellen.

Beslist werd om volgende evenementen in eigen organisatie af te gelasten: – Kapellen Kermis (gepland van 25 t/m 28 juli); atv Zomervertelling (gepland op 3 augustus); Boekenmarkt (gepland op 30 augustus): Feest op het Plein (gepland op 5 september), FikFak (gepland op 12 september), Open Monumentendag (gepland op 13 september); Stormgames (gepland op 19 september).

De redenen voor deze beslissing zijn legio. Daarbij staat voorzichtigheid voorop. Het coronavirus geraakt stilaan dan wel onder controle in België, toch blijft er onzekerheid over een eventuele tweede piek. Vraag is ook wat de Nationale Veiligheidsraad de komende weken beslist. Bovendien vergt de organisatie van grotere evenementen een lange voorbereidingsperiode. Tel daarbij nog dat evenementen die de komende maanden plaatsvinden (zeker als er voor de rest weinig andere evenementen zijn in de zomer), (potentieel) massa-evenementen zijn en bijgevolg een potentiële broeihaard voor een heropflakkering van het coronavirus. De gemeente bekijkt wel nog of er voor dit jaar nog eventuele alternatieven kunnen worden uitgewerkt.

Eerder was al beslist dat ook volgende gemeentelijke massa-evenementen in 2020 niét plaatsvinden: Pulptuur (gepland op 28 juni), Parkies (gepland op donderdagen in juli en augustus), de lasershow van Kapellen Kermis (gepland op 25 juli), het vuurwerk van Kapellen Kermis (gepland op 27 juli) en De Kapelse Sprint en het Trottinettenfeest (beide gepland op 28 juli). Eerder gelastte de gemeente ook al de Dorpsdag (gepland op 24 mei), de Feestmarkt (gepland op 21 mei) en de Buitenspeeldag (gepland op 22 april) af.

Zijn ondertussen terug open: de 2 Kapelse bibliotheken; de speeltuinen, het Blotevoetenpad en het skatepark. De wekelijkse markt op het Marktplein

Worden deze zomer wel georganiseerd: -speelpleinen (inschrijven vanaf 8 juni 18.00 uur via de webwinkel): sportkampen (inschrijven vanaf 8 juni 17.00 uur via de webwinkel); Buitenschoolse Kinderopvang (inschrijven vanaf 8 juni 18.00 uur via de webwinkel)

Heropenen binnenkort (vanaf 1 juli): het zwembad, zalen LUX, BIZ, ’t Kerkske, Eskapade, EXPOG, De Kroon en ’t Kaartershuisje; sporthallen Centrum, Hoogboom en Putte.
Hernemen binnenkort sommige activiteiten:dienstencentra ’t Bruggeske en ’t Ertbrandje. Groepsactiviteiten in openlucht kunnen opnieuw vanaf 8 juni; manicure (vanaf 5 juni) en pedicure (vanaf 10 juni), uitsluitend na afspraak.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *