Tropische temperaturen op veertiende editie Stabroek Zingt

STABROEK – In tropische temperaturen ging op zaterdag 8 juli voor de veertiende keer Stabroek Zingt door, in de voorhof van de burgemeester.

Het team Stabroek Zingt

Na de verwelkoming van burgemeester Rik Frans en organisator schepen Veerle Nonneman mocht  4TACT het meezingfestijn openen. 4 TACT zijn  4 Sinjoren die de liedjes van De Strangers op hun eigen manier nieuw leven inblazen.

4 TACT
Nadien volgde een kort optreden van de allerkleinsten die hun momentje kregen op het zijpodium.

Om 21 uur barstte het feest los. Het Stabroek Zingt-koor begeleidde de aanwezigen door een rist aan bekende hits. De teksten werden geprojecteerd op een groot scherm,  meezingen was dus de boodschap. Peter Hendrickx, vaste omroeper van dienst,  stelde telkens het liedje voor, opgefleurd met details over de uitvoerders ervan.  Een dertigtal liedjes,  vooral Nederlandstalige passeerden de revue. Enkele overleden artiesten zoals o.a. Irene Cara, Zjuul Kabas, Nicole van Nicole en Hugo, Olivia Newton John, Vader Abraham en Tina Turner kregen ook  een plaatsje op de muzieklijst. Regelmatig waren er gastoptredens van o.a. Zjuul Krapuul, Randy Shane Kawehelani Medeiros, en  Ellis en Doran.  Als hoofdact  dit  jaar werd gekozen voor Udo. Hij werd bekend toen hij in 2005 de talentenjacht X Factor won. In 2003 deed Udo mee aan de eerste editie van Idool.


50-jarige zangcarrière Zjuul Krapuul
Zjuul Krapuul is een vaste waarden op Stabroek Zingt. Dit jaar viert Zjuul zijn 50-jarige zangcarrière. De organisatie van Stabroek Zingt eerde Zjuul dan ook met een mooie attentie.

Traditiegetrouw wordt Stabroek Zingt afgesloten met “Thank you for the music”, en dat was dit jaar niet anders.

Het was weer een geslaagde editie van Stabroek zingt!DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *