Tropisch retrofeest bij De Verbroedering Zandvliet

De Laatste Drop uit Steenvoorde 
De Koninklijke Fanfare De Verbroedering van Zandvliet nodigde op zondag 1 juli heel Zandvliet en omgeving uit op een gratis familiefestival. De leden van de fanfare verzamelden aan de Botermarkt waarna zij in stoet met het muziekkorps “De Laatste Drop” uit Steenvoorde een muzikale wandeling maakten naar het festivalterrein in het Armenstraatje. Meteen was de toon gezet voor een muzikale happening in retrosfeer.
Vanaf 14 uur werd er onafgebroken muziek gespeeld.  De North Antwerp Streetband uit Zandvliet opende de feestelijke namiddag, gevolgd door optredens van De Laatste Drop uit Steenvoorde, De Bereblazers uit Berendrecht, The Dazzling Dixie Dream Band uit Edegem, The Freelancers uit Zandvliet en de Orange Band uit het Nederlandse Sas van Gent.
Op het festivalterrein stonden verschillende kraampjes met oude volksspelen opgesteld, voor zowel jong als oud. Daarnaast had je het spel “slag van den hoamer”, “auw vlaws,” “lot aw eige schminke”, “sprinkastijeel”. Met een spelkaart kon men tien volksspelletjes uit proberen.  
En  zoals het op een goei feestje hoort, mocht de drank en eten niet ontbreken. Het varken aan het spit of een worst of hamburger waren zeker in trek. Daarnaast waren er hamburgers frietjes en ijs. De tropische temperatuur zorgde ervoor dat de drank rijkelijk vloeide. Het speciaal fanfarebiertje “De Glorie van Zandvliet” liep dan ook vlot naar binnen.
De Koninklijke Fanfare De Verbroedering viert het ganse jaar haar 150-jarig bestaan. De retrodag kaderde in het festiviteitenprogamma van het jubileumjaar.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *