Triatlon in Brasschaats park

Voor de 38ste wordt op zondag 26 juni 2022 in het park van Brasschaat een triatlon ingericht. Deelnemers kunnen zich wagen aan een vierde of achtste triatlon (zwemmen, fietsen en lopen). Ze gaan vanaf 12.00 uur van start in E10-plas en eindigen in het Park van Brasschaat.

Naar aanleiding van triatlon Brasschaat neemt de gemeente een aantal verkeersmaatregelen. Door parkeerverboden in en een aantal straten kan de wedstrijd verkeersvrij gehouden worden.

Verkeersvrije straten en stilstaan- & parkeerverbod

Hier vind je een overzicht van alle straten waar we een stilstaan- en parkeerverbod en/of verbod op verkeer instellen. De straten staan alfabetisch. Ook de periode (van…tot…) staat vermeld. Het verbod stellen we in langs beide zijden van de straat, indien niet anders vermeld. Naast de inzet van politiemedewerkers voorzien we ook signaalgevers. Deze signaalgevers zijn gemachtigd om het verkeer stil te leggen. De weggebruikers zijn verplicht hun richtlijnen op te volgen. Het negeren van deze richtlijnen betreft een verkeersinbreuk. Een signaalgever is te herkennen aan de Belgische driekleur armband en is drager van een verkeersbord C3.

Op het grondgebied van de gemeente Brasschaat gaat het om een afgesloten parcours, over één rijbaan/rijrichting of de volledige breedte van de rijbaan. Bekijk hier het parcours.

Om te beletten dat er verkeer tegen de richting van de wedstrijd in komt, plaatsen we verkeersborden C1. Vanaf 30 minuten vóór de eerste wedstrijd (+/- 12.00u) tot en met einde wedstrijd (+/- 17.00 uur) geldt eenrichtingsverkeer.

VERKEERSOMLEIDINGEN

Er worden verkeersomleidingen ingesteld. Het verkeer vanuit Elshoutbaan (Schoten) is NIET mogelijk. Brasschaat is vanuit Schoten bereikbaar via Hortsebaan (Carrefour-Schoten) of via Sint-Jobsesteenweg (Sint-Job). Op het grondplan krijg je een overzicht hoe je onze gemeente kan bereiken en verlaten.

Openbaar vervoer LIjnen 730 en 780

Op zondag 26 juni worden bepaalde bushaltes 730 en 780 niet bediend. Lijn 730 en lijn 780 wordt ingekort tot aan Klina. De nodige signalisatie is voorzien aan de tijdelijke niet-bediende en tijdelijke haltes.

Het gemeentepark blijft voor iedereen toegankelijk en is het snelst bereikbaar via de omleidingswegen. Raadpleeg hiervoor het grondplan. De parkings in het gemeentepark blijven voor iedereen toegankelijk, behoudens parking 4a (kasteel van Brasschaat) en 4b (Remise). Sportoase Elshout is per wagen heen & terug bereikbaar via Schoten.

meer info ivm verkeersmaatregelen vind je op pz.brasschaat@police.belgium.eu  of www.triatlonbrasschaat.be

foto: Brasschaat triatlon

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder