Trialoog brengt met André Goezu, Rob Bruyninckx en Marc Kennis eerbetoon aan Buchmann Art Gallery

Marc Kennes, André Goezu en Rob Bruyninckx

KAPELLEN – Kunstmanifestatie Trialoog viert zijn tiende verjaardag met drie kunstenaars, die vorige eeuw elk tentoonstelden in de Buchmann Art Gallery.  De vierde editie van Trialoog blijft zo trouw aan de basisgedachte, met name kunstenaars samenbrengen die een link hebben met Kapellen.

ExpoG bewijst met deze vierde editie dat kunst in ’t Oud Gemeentehuis de voorbije tien jaar een vaste plaats heeft gekregen in het centrum van de gemeente.

Wat André Goezu, Rob Bruyninckx & Marc Kennes bindt, is de kunstgalerij van oud-burgemeester en oud-minister Jacky Buchmann. Deze vierde editie is dan ook meteen een hommage aan Jacky Buchmann.

Burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld): “Dit jaar viert Trialoog haar tiende verjaardag. De manifestatie blijft trouw aan de basisgedachte: kunstenaars uit Kapellen die op een of andere manier een band hebben met de gemeente in de belangstelling zetten. Voor André Goezu en Rob Bruyninckx is het een vernieuwde kennismaking met Trialoog. Hun werk was er al op eerdere edities te bekijken. De werken van Marc Kennes zijn voor het eerst in Trialoog.”

“De drie kunstenaars werden geselecteerd, omdat ze allemaal hebben tentoongesteld in de Buchmann Art Gallery. Zoals iedereen weet was Jacky Buchmann iemand die van vele markten thuis was. Heel wat jaren was hij samen met echtgenote Isabelle Kronacker eigenaar en bezieler van de Buchmann Art Gallery. Als eerbetoon aan die galerij worden de drie kunstenaars hier samengebracht”, legt burgemeester Van Mechelen uit.

André Goezu woont en werkt al jarenlang in Parijs. Hij is vooral gekend voor zijn grafisch werk en laat zich inspireren door diverse onderwerpen die hem boeien. In zijn vroeger werk waren dat paarden.

Voor Marc Kennes zijn klassieke componisten, literatuur, filosofie en landschap inspiratiebronnen. Hierbij zijn felle kleuren opvallend aanwezig. De dramatische 5de symfonie van Shostakovich inspireerde de kunstenaar heel erg.

Bij Rob Bruyninckx zijn het dan weer de zwarte en donkere tinten en hoe ze reageren op het licht bepalend voor zijn werken. Hij is trouwens ook de enige van de drie die nog woont en werkt in Kapellen. Leuk toeval, Rob Bruyninckx woont in een huis van architect Jo Crepain.

Info: www.andregoezu.com , www.marc-kennis.be , Rob Bruyninckx heeft geen website.

Expo: vrijdag, zaterdag en zondag van 10 september tot en met 25 september, ExpoG ’t Oud Gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 2 telkens van 13u30 tot 17u30.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder