Trekpaarden in fantastische show op Polderdagen

In de Polder van Berendrecht, die binnen afzienbare tijd tot ‘natuurgebied’ wordt omgevormd, vierden boeren, gansrijders en liefhebbers van trekpaarden zaterdag en zondag een ongelooflijk Polderfeest. Het was als het ware de triomf van het trekpaard.
Er waren 35 deelnemers vooral uit Zeeland en Noord-Brabant. Zij hadden meer dan 70 olifantgrote paarden bij die deelnamen aan een internationale ‘power horse wedstrijd’, verdeeld in vier categorieën. Het ging om enkelspan, tweespan, tandem en vierspan. Enkele deelnemers uit de Polder, onder wie de familie Tavernier van Zandvliet, gaven demonstraties.
Veel aandacht ging naar een speciale jacuzzi waarin paarden worden behandeld tegen pootziekten. Er was ook een beperkt spel ringsteken.
Zondag kwamen allerlei authentieke karren en rijtuigen aan bod als jachtwagens, melk- en bruidskarren, koetsen, sjezen en strowagens. In de feesttent ontmoetten de inwoners en oud-inwoners van de Polderdorpen elkaar om herinneringen aan de vroegere polders uit te wisselen.
De organisatoren kunnen tevreden  terugblikken op een geslaagd feest. Proficiat.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *