Total voltooit grootste platform raffinage en petrochemie in Europa


Patrick Pouyanné, grote baas van Total, opende zopas de nieuwe eenheden van het platform voor raffinage en petrochemie in Antwerpen. Deze eenheden werden de voorbije maanden stap voor stap opgestart. Hiermee komt een einde aan het programma voor de modernisering van een van de grootste en meest performante platformen voor raffinage en petrochemie in Europa. Het programma ging van start in 2013. De Groep investeerde 1,1 miljard euro om zijn concurrentiepositie te versterken op deze grote site gelegen in het hart van de belangrijkste Europese markten. De Antwerpse vestiging staat onder leiding van Ingenieur Jacques Beuckelaers.
Er werden twee hoofdprojecten tot een goed einde gebracht: de investering in een nieuw raffinagecomplex om meer zware stookolie om te vormen tot lichte producten met een laag zwavelgehalte. De bouw van een deasfalteringsinstallatie en een hydrokraker om de productie van lichte producten met een hoge toegevoegde waarde te verhogen en te voldoen aan de strengste milieunormen.
Met dit nieuwe complex kan de productie van zwavelhoudende zware stookolie worden afgebouwd en wordt geanticipeerd op de nieuwe regelgeving rond scheepsbrandstoffen die in 2020 in werking treedt. (SDL)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *