Tonia en Yaro stappen in het huwelijksbootje

kinderhuwelijk Sint Catharina


Voor Tonia Vercruysse (9 jaar) en Yaro Yönetjelie (8 jaar) was het woensdag 23 april een spannende dag. Op het gemeentehuis in Stabroek werden zij in de echt verbonden. Burgemeester Rik Frans, ontving het prille koppeltje, vergezeld van 61 getuigen.
De huwelijksceremonie kaderde in het bezoek dat 3 klassen van het derde leerjaar van de Sint Catharinaschool brachten aan het gemeentehuis voor een kennismaking met de verschillende gemeentelijke diensten.
De 60 leerlingen  kregen een rondleiding en woonden in de raadzaal een gemeenteraad bij, voorgezeten door burgemeester Rik Frans en gemeentesecretaris Luc Joppen. Er werden dan ook een resem vragen door de oppositie-leerlingen afgevuurd op het plaatselijk bestuur.
Daarna ging het richting trouwzaal, nadat zij eerst van secretaris Joppen uitleg kregen over de burgemeesters die Stabroek heeft gehad en waarvan foto’s in de gang naar de trouwzaal hangen.
Een tikkeltje nerveus namen Tonia en Yaro, die via loting verkozen werden tot bruidspaar, aan de grote trouwtafel plaats. Burgemeester Rik Frans werd bijgestaan door Ann-Sophie Brands. Na het jawoord en de ringen kon er een stevige knuffel bij het jonge paartje af.
Nog even poseren voor een groepsfoto en dan  kon  het prille koppeltje als goede klasvrienden terug naar de school!
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder