Toeristische gidsen starten weer op

KALMTHOUT – De toeristische gidsen van Kalmthout werkten in het verleden een hele reeks boeiende themawandelingen uit. Je kan ze als groep reserveren (max. 25 personen per gids) of je kan individueel deelnemen aan één van de kalenderwandelingen.

Sinds 1 juli hebben de toeristische gidsen hun werking weer opgestart. Vind hier meer informatie over alle themawandelingen.
De kalenderwandelingen worden steeds aangekondigd in ‘Hei en Maatjes’.  Reserveer alvast  je plaatsje voor ‘De Cambuus van Moeder Kee’ wandeling op zondag 25 juli. Tijdens deze wandeltocht belicht de gids ‘de Cambuus van moeder Kee’ gelegen in het centrale deel van de Kalmthoutse Heide. Op het einde van de 19de eeuw werd daar voor de zandgravers van de Vossenbergen een houten barak met stenen fundering opgericht.Na het beëindigen van de zandwinning evolueert de Cambuus van een werfkantine naar een herberg en een toeristische trekpleister. Hier kwamen tal van kunstenaars graag logeren. Moeder Kee staat mee symbool voor de ontwikkeling van Heide.
Met deze cultuurhistorische wandeling brengt de gids het fantastische verhaal van één van de boeiendste personen uit de Kalmthoutse geschiedenis!

Volgende themawandelingen zullen doorgaan dit najaar:
-zondag 26/9: Joodse Geschiedenis van Heide
-zondag 10/10: Smikkel Smakkelwandeling
-zondag 7/11: De Laatste Rustplaats Heide
-zondag 28/11: De Laatste Rustplaats Achterbroek

©gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder