Tine Truwant en Trosduif bij Kas

tine-truwant-band-15
Tine Truwant & Trosduif is de groep rond tekstschrijfster en frontvrouw Tine Truwant komt naar KAS.  Eerder speelde ze bij De Zwarte Komedie, en in musicals als “De zusjes Kriegel” en “Oliver!”. Ook schreef ze nummers voor Hannelore Bedert.
‘Trosduif’ zal je niet in de taalgids vinden, maar wie weet wordt het ooit ‘woord van het jaar’. “Het is inderdaad een woord dat we zelf bedacht hebben,” legt Tine uit. “Toen we in 2012 begonnen was dat als ‘Tine Truwant en band’ maar we zochten een naam om ook de rest van de band, op de kaart te zetten. ‘Tros’ was al eens gevallen, omwille van de drie T’s en de leuke alliteratie : Tine Truwant en Tros. Toen we tijdens een repetitie een duif opmerkten die zicht verstrikt had in metaaldraad kwam de klik: “Trosduif”.”
Trosduif is een vogel met vier gezichten: Ine Kuypers (altviool), Rimbert Haché (drums), Ilse Stroobant (piano) en (sedert medio 2013) bassist Wouter Schillebeeckx steken de schwung in de arrangementen.
Dankzij dit viertal kan Tine zich volop focussen op de teksten. “Het is vooral de bedoeling het publiek een intieme avond te bezorgen, het contact met de zaal is cruciaal,” vertelt Tine. “We brengen Nederlandstalige luisterliedjes, vertellen een verhaal, ondersteund door de muziek en de arrangementen. En noteer ook dat we erg bezig zijn met méérstemmigheid.”
Op zekere dag besloot Tine Truwant in de derde persoon over zichzelf te schrijven – dat is het vertrekpunt maar de liedjes vertellen niet altijd letterlijk wat ze meemaakte. “Het gaat om gevoel, soms zelfs een mooie, poëtische zin die me invalt en dan begin ik voort te borduren…Ik weet wel waar ik vertrek maar niet waar ik uitkom, en dan is het een liedje.”
Het optreden vindt plaats op vrijdag 13 januari 2017 – 20.20 u (deuren 19.45 u) bij KAS :Kapel van de Heuvels, Waterstraat 30, Kapellen
Tickets: 17.00 € – Voorverkoop: 14.00 € –  www.kasattenhoven.be    
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *