Tim Timmermans eerste jaars Elite zonder contract en direct op BK

tim-en-liiesbeth

Tim met zijn vrouw Liesbeth toen ze beiden Polderkampioen werden in 2015

 
Tim Timmermans is een eerste jaars elite zonder contract renner die meer dan behoorlijk zijn plan trekt in de koers. Hij huwde dit jaar met Liesbeth Bardyn en woont momenteel in Hoevenen. Hij werkt als industrieel ingenieur bij chemie bedrijf Covestro. Deze zeer sportief ingestelde kerel was vroeger veel te vinden op de tennisbaan en ook binnen het voetbal van SK Nieuw Stabroek is hij nog steeds actief. Tim (28j) komt uit een sportief gezin. Broer Ward is belofterenner en de andere broer Kristof kampte zich in het verleden meermaals tot Belgisch kampioen in het judo. Maar ook pa Luc Timmermans en ma Sidie Eysackers zitten met grote regelmaat als toerist op de koersfiets.
Bij welke ploeg ben je momenteel aangesloten? Hoe lang rijd je al in competitie? 
Ik rij bij W.A.C. team Hoboken (kon.) VZW. Dit is mijn eerste jaar competitie als elite zonder contract.
Hoe verliep tot heden je wielerseizoen? Wat zijn de verwachtingen voor  volgend seizoen?
Als eerste jaar competitie bij elite zonder contract had ik als eerste doel de kleine Scheldeprijs uit rijden, wat mij ook lukte. Daarnaast wilde ik mij vooral amuseren en als het kon eens mee zitten in een ontsnapping. Het amuseren is zeker en vast al gelukt. Een goede ontsnapping waar ik mee kon doen voor het eremetaal moet nog komen. Tot hiertoe kijk ik met een zeer tevreden gevoel terug op mijn eerste seizoen. Hopelijk wordt het BK in Stabroek het hoogtepunt van mijn seizoen.
Naar het einde van het seizoen wil ik nog enkele koersen doen en mij verder amuseren. Volgend seizoen is er nog niets bijzonders uit de bus gekomen. De ploeg zelf heeft geen volledige elite/belofte ploeg dus naar grote koersen toe is dit moeilijk te organiseren.
Ben je blij met een kampioenschap in eigen dorp? Wat is je mening over het parcours?
Ik vind het fantastisch dat er een BK in ons dorp gereden kan worden. Zeker omdat dit nu 3 jaar achter elkaar is. Hopelijk wordt er na de komende 3 jaar een vervolg aangebreid en wordt er elk jaar een elite/belofte wedstrijd georganiseerd naast de verschillende wedstrijden voor toeristenclubs. Het wielrennen leeft in de Polder en zulke wedstrijden brengen volk op de been!
Het parcours zelf is mooi! De twee kasseistroken en de stroken in de polder kunnen zeker voor een schifting zorgen. Na deze stroken is het een enorm snel parcours. Grote lange rechte stukken en bochten die vlot te nemen zijn. Een gemiddelde snelheid van om en bij 44-45km/h kan zeker haalbaar zijn.
Heb je ambitie voor dit kampioenschap?
Uitrijden! Als werkende en voor mijn eerste jaar competitie op dit niveau zal ik dit al een hele prestatie vinden.
Wat is je mooiste koersmoment tot heden? Welk moment koester je, als een van je mooiste sportieve momenten?
Mijn overwinning in de Gentlemenkoers te Stabroek, waar ik Polderkampioen werd in 2015, is tot nu toe mijn mooiste zege.  Naast dit moment vond ik het beklimmen van de Mont Ventoux ook een fantastische beleving.
Wie zie jij dit BK winnen?
Bij de beloften zie ik Nathan Van Hooydonck zeker een kans maken om zijn titel te verlengen. Met de kasseien is dit een parcours dat hem zeker moet liggen. Bij de elite zonder contract heb ik geen idee. Laat ons hopen dat het in eigen dorp blijft en dan zetten we onze hoop op Tom Govaerts.
Hoe heeft de fietsmicrobe je te pakken gekregen? Zit of zat er nog familie in het wielermilieu?
Mijn vader en jongere broer reden met de koersfiets. Ik ben dan eens mee gaan rijden en sindsdien blijven rijden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder