Tieners sluiten de zomer in stijl af op de 10de editie van T-DAY


Woensdag 30 augustus 2017 komen er meer dan 2000 tieners naar T-DAY, het tweejaarlijkse festival exclusief voor tieners van 12 t.e.m. 16 jaar. Vanaf dit jaar verandert T-DAY van locatie; deze editie gaat door in het Gemeentepark van Brecht en het GC Jan Van der Noot er vlak naast (Mudaeusstraat 9).
Tieners hoeven vooraf niet in te schrijven en bijna alles is gratis. T-DAY loopt van 10u tot 17u.
Nieuw dit jaar is ons podium vol lokaal en ander talent. Als special guest verwachten we de Nederlandse hiphop-ster JEBROER, maar op hetzelfde podium staan de hele dag verschillende lokale DJ’s, dance acts en zelfs slam poetry. Je kan zelf deelnemen aan verschillende creatieve workshops: maak je eigen tote bag, beatbox, handlettering, animatietekenen … Wil je de vetste dancemoves laten zien op een feestje? Doe dan zeker mee aan de danceworkshops: afro dance, house dance, zelfs cheerleaden komt aan bod. Voor de avonturiers zijn er lasershooting, een climbing cube en verschillende opblaasbare attracties. Skaters nemen best hun plank mee, want er is een miniramp en een streetparcours. Nog niet genoeg gehad? Wat dacht je van katapult- en boogschieten of henna en airbrush tattoos? De gamers kunnen zich laten gaan op onze retrogames en je kan deelnemen aan echte fotoshoots, met of zonder lichtgraffiti. Jongereninformatie is natuurlijk onmisbaar deze dag. O.a. het JACpunt, Awel, de Kinderrechtswinkel en Wel Jong Niet Hetero tekenen present.
Maar dit is allemaal maar het tipje van de sluier. Neem zeker eens een kijkje op www.tday.be of de Facebookpagina. Niemand zegt op T-DAY wat je moet doen; je kan dus ook gewoon de hele dag wat rondhangen. Er wordt drank en eten verkocht aan ‘binnen het zakgeld budget’-prijzen. Ouders en kleinere broertjes of zusjes zijn niet welkom! Er zijn genoeg animatoren die alles in goede banen leiden. Er worden ook begeleide fiets- en buspools vanuit verschillende gemeenten georganiseerd. Inschrijven hiervoor is verplicht.
Ben je ondertussen te oud voor T-DAY, maar wil je het festival toch nog meemaken? Dat kan als medewerker. Je krijgt lekker eten en drinken, veel liefde en het enige echte T-DAY t-shirt. Mail als de bliksem naar medewerkers@tday.be of kijk eens op onze website www.tday.be.
T-DAY 2017 is een intergemeentelijk tienerfestival dat ontspringt uit een samenwerking tussen de gemeenten Brasschaat, Brecht, Kalmthout, Kapellen, Essen, Stabroek en Wuustwezel (samen Interlokale Vereniging JoNK), het District Ekeren en het JACpunt Essen-Kalmthout-Wuustwezel.
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *