Thomas Vermaelen ontvangt Gulden Garve van gemeente Stabroek

Vrijdagavond ontving de gekende stervoetballer Thomas Vermaelen van zijn geboortedorp Stabroek een Gulden Garve. Dit ereteken werd voor de derde keer uitgereikt aan een verdienstelijke Stabroekenaar. Hiermee volgt Thomas De Fixkes op en Tim Meulenaere chef-kok van sterrenrestaurant De Koopvaardij. Schepen van sport Kim Dorikens overliep de carrière van Thomas en dat is voor een 25-jarige gast niet min. Als 6-jarige ging hij mee met zijn nonkel Walter en begon te spelen bij Germinal-Ekeren. Bij  de fusie kwam hij dan terecht bij Germinal Beerschot. Vervolgens werd hij opgemerkt door Ajax en de bal ging aan het rollen met als super resultaat dat hij nu bij Arsenal speelt. Seizoen 2008-2009 werd hij daar zelfs aanvoerder. In het begin stond het publiek van Arsenal zeer sceptisch t.o.v. Vermaelen maar als snel kreeg hij de naam Verminator en zit hij in vele harten van de supporters. In 2010 ontving hij een trofee voor de beste Belg in het Buitenland. Hij was al aanvoerder van onze Rode Duivels en werd ook geselecteerd bij het droomelftal van de premier league.

Burgemeester Alida De Bie  had het over de persoon Thomas en waarom hij de Gulden Garve mag ontvangen. “De Gulden Garve wordt uitgereikt aan iemand die de naam van de gemeente positief uitdraagt, voor mensen met een prachtige prestatie”, aldus Alida. Naast zijn sportieve prestaties waar we niet naast kunnen kijken, engageert hij zich nu ook als ambassadeur van de Damiaanactie. Weinig sportlui vragen aandacht voor de sociaal zwakkeren, ze zijn meestal bezig met zichzelf. Dat is zo knap aan Thomas. Zijn familie omschreef hem als zeer gewoon maar een echte doorzetter die weet wat hij wil. Roger Torremans die les gaf aan Thomas in de St. Catharinaschool kwam ook even aan het woord. Hij herinnerde zich Thomas als een goede en brave leerling maar als de bel ging dan was hij niet meer te houden dan moest hij gaan sjotten. Roger gaat al verschillende jaren enkele weken per jaar mee op bouwkamp naar Congo voor de Damiaan actie. Het was zijn idee om Thomas aan te trekken als ambassadeur.

De viering zat zeer mooi in mekaar. Ze werd muzikaal opgeluisterd door jongerenkoor Canteclaer en een combo uit Herne ‘Noot a bene’ waarvan de zangeres Sarah ook actief is bij de Damiaanactie. Alles werd aan mekaar gepraat door Ellen Wauters, presentatrice van ATV. Op het einde van de avond was er nog een verrassing voor Thomas waar o.a. zijn vroeger trainer van Ajax Danny Blind en kamergenoot (Rode Duivels) en makker Jan Vertonghe (nog speler bij Ajax) hem toespraken in een filmpje. Niets dan lof trouwens. We zouden zo zeggen, dit ereteken van de gemeente Stabroek is meer dan verdiend.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder