Thomas Vermaelen aanwezig bij Damiaanactie in Stabroek


Zaterdag 28 mei had er een festiviteit van de Damiaanactie in Stabroek. Stabroekenaar Thomas Vermaelen, ambassadeur van de Damiaanactie, was er zoveel mogelijk aanwezig. Er was een fiets- en wandeltocht en in de voormiddag was er een matchke van de allerkleinsten. Na een verplichte oefenmatch met de Rode Duivels arriveerde Thomas rond half twee achter het gemeentehuis aan zaal Moorland waar alles plaatsvond. Hij gaf meteen de aftrap van de match van dames van SK Nieuw Stabroek tegen VES, die de dames van Nieuw Stabroek glansrijk wonnen met 11-0. Ondertussen startten de laatsten voor de fietstocht met als sympathisanten Jan Jansen en Marc Herremans. Er was in de zaal ook een verkoop van speelgoed dat leerlingen van de scholen hadden ingezameld en dat ook verkocht werd met opbrengst voor de Damiaanactie. Rond 16 uur werd de aftrap gegeven voor de match tussen de gansrijders van Hoevenen en Stabroek. Dit jaar was het Stabroek die de Wisselbeker Martha Wynants mee naar huis mocht nemen. Het was Filip Verhoeven die in de laatste minuut de winning goal maakte en de stand op 3-2 bracht.

Verkoop per opbod

Rond 18 uur was er een verkoop per opbod van shirts, voetballen en allerhande voetbalgerief van Vermaelen zelf en andere Arsenalspelers waarvan de opbrengst ook naar de Damiaanactie gaat. Shoes van Persy en Whilshere werden geveild maar natuurlijk ook een paar van Thomas Vermaelen zelf. Het was Roel Bruyninckx, echtgenoot van de Stabroekse schepen Liesbeth Verhaert, die 150 euro over had voor die voetbalschoenen waar zoontje Jef (1,5 jaar) zich van niets bewust mee rond trippelde. Twee rode duiveltruitjes van Thomas gingen ook vlot van de hand. Maar als gegeerd item was er de bal van Arsenal met alle handtekeningen op van de spelers. Daarvoor werd maar liefst 250 euro geboden.  Een leuk initiatief dat toch weer de nodige euro’s opbracht.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder