Thibo is 18.000ste Kalmthoutenaar

Sinds maandag 4 april 2011 is het officieel: Kalmthout telt 18. 000 inwoners. Een getal om trots op te zijn. Thibo De Vis, zoon van Kenneth De Vis en Wendy Cools, is diegene die de de bevolkingsprognose van de Vlaamse overheid nu al tegensprak. Een onderzoek toonde aan dat Kalmthout dit aantal pas zou bereiken in 2030 … ,Zo’n twintig jaar geleden stond de teller nog op 16.000 inwoners. Zes jaar later werden er 1000 inwoners aan toegevoegd en nu in 2011 haalt onze gemeente 18.000 inwoners.
Thibo werd geboren op 27 maart 2011 in Klina in Brasschaat. Hij kwam een maand vroeger dan gepland op de wereld, waardoor hij zich nu voor de rest van zijn leven de 18.000ste Kalmthoutenaar mag noemen. Hij is het broertje van Elise van 1 jaar oud. Het gelukkige gezin woont in de Boonsstraat. Mama Wendy is van Wildert en papa Kenneth is een rasechte Kalmthoutenaar.
In aanwezigheid van burgemeester Lukas Jacobs werd Thibo in het gemeentehuis gehuldigd. Frans Brocatus, van de dienst bevolking, schreef Thibo in in het bevolkingsregister. “ De mensen maken de kinderen in levende lijve. Ik maak ze op papier”, aldus Frans.
Thibo en zijn ouders werden overladen met cadeaus: een gegraveerde medaille, een perkamenten diploma, Kalmthouts Turfbier, een mandje met streekproducten, speelgoed en bloemen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *