Kalkoenrijders strijden voor kalkoenkopje

Met 30 man en vrouw, strijden  de Kalkoenrijders zaterdag 23april om 15.30u achter café “de Klok per fiets om de kalkoenkop.
‘s Morgens wordt eerst in stoet de huidige koning 2010, Philippe Fissers uitgehaald in enkele cafés die  sponsoren. Philippe is ruiter van ganzerijders Hoevenen en bestuurslid van de kalkoenrijders.
Het bestuur bestaat uit 7personen, allemaal ruiters van verschillende ganzerijdersmaatschappijen Zo is Kevin Kools, Stef Nys (bijna keizer 2011), Phillippe en Christoph Fissers ruiter te Hoevenen, Joris Mees te Stabroek en Dennis Aendekerk te Lillo (reed ook keizerschap mee, uitgezonderd Jerry Adam die op de wachtlijst staat in Stabroek maar Hertog van Prosperpolder is.
Dit jaar vieren zij reeds het 5de jaar kalkoenrijden. Sinds het ontstaan kunnen ze altijd beroep doen op een handvol bereidwillige vrijwilligers. Enkele opmerkelijk figuren zijn omroeper Zjuul Krapuul, snijmeesters Albert Van Ginnekken en Dirk Dingemans en de fanfare van Louis Van Rhijn.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder