The Tall Ships Races opnieuw in Antwerpen

© Jonathan Ramael

Antwerpen zal de imposante Tall Ships opnieuw verwelkomen van zaterdag 11 juli tot en met dinsdag 14 juli 2026. De stad en Port of Antwerp-Bruges hebben een lange voorgeschiedenis met The Tall Ships Races en deze wereldberoemde zeilwedstrijd zal ook in 2026 en 2030 Antwerpen als Anchor Port aandoen. Tussen de races door ontvangt de stad enkele Tall Ships als ‘friendly host port’.

Antwerpen heeft een rijke voorgeschiedenis met The Tall Ships Races. De internationale zeilwedstrijd doet in 2026 voor de achtste keer Antwerpen aan: na passages in 1993, 2001, 2004, 2006, 2010 en 2016 kwamen honderdduizenden bezoekers zich in de zomer van 2022 vergapen aan de kathedralen van de zee. De stad is nu officieel een zogenaamde Anchor Port en zal van zaterdag 11 juli tot en met dinsdag 14 juli 2026 opnieuw het decor vormen voor deze wereldberoemde zeilwedstrijd.

Andere gaststeden voor de editie van 2026 zijn Aarhus en Aalborg in Denemarken, Harlingen in Nederland en Stavanger in Noorwegen.

Trainees

Ook voor de editie 2026 zal de stad weer trainees rekruteren, die zullen meevaren tijdens één van de twee etappes van Harlingen naar Antwerpen of van Antwerpen naar Stavanger. Met dit initiatief zetten de stad en Port of Antwerp-Bruges in op het promoten van onderling begrip tussen jongeren van verschillende culturen en landen, en bieden ze hen via de zeiltraining een persoonlijke ontwikkeling en ervaringen die ze voor het leven meedragen.

Anchor Port

Organisator Sail Training International (STI), stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges werkten samen het concept van een Anchor Port uit, dat een win-winsituatie oplevert voor alle partijen. Door de zeilwedstrijd ook komende edities te ontvangen als gaststad blijft de stad en Port of Antwerp-Bruges inzetten op de lange en intense historische band tussen The Tall Ships Races en Antwerpen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *