Oude straatlampen worden vervangen

HOEVENEN – Vanaf 28 juni 2023 zal Fluvius de oude straatverlichting in Eikenlaan, Wilgenlaan, Lorkenlaan, Parijse Weg en Berkenlaan vervangen door straatverlichting met LED-technologie.

Dit is een arbeidsintensieve klus, want elke oude paal wordt vervangen. De werken worden uitgevoerd met een mobiele hoogtewerker en camion op de rijweg. Dit zorgt enkel voor hinder in de onmiddellijke werfzone in een straat. Zonder tegenslag zou de klus eind augustus 2023 moeten uitgevoerd zijn.

Dit staat los van de afschakeling van oude straatverlichting tijdens het nachtregime in de rest van de gemeente. Voordeel van de LED-straatverlichting is dat deze tijdens het nachtregime gedimd worden en niet gedoofd. Ook deze methode zorgt voor een lagere energierekening voor het gemeentebestuur. Het gemeentebestuur blijft investeren in LED-straatverlichting, maar de vragen van de gemeenten aan netbeheerder Fluvius zijn momenteel groter dan het aanbod. Er is dus een langere wachttijd op deze installaties. In 2028 moet alle straatverlichting in Vlaanderen bestaan uit LED-verlichting. Momenteel is Fluvius ongeveer half weg deze doelstelling.

Met de verledding van deze betrokken straten in Hoevenen is de deelgemeente quasi zo goed als klaar en komen de andere wijken in onze gemeente op de planning.

©gemeente Stabroek

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *