Textielevenement Colours of Africa

Colours-of-Africa-1
Op 21 en 22 april  lokt Essen talloze kunstliefhebbers naar het textielevenement Colours of Africa, ten voordele van de Zuid-Afrikaanse partnergemeente Witzenberg. Laat je verrassen door het grote aanbod aan kunst en de ruime diversiteit tussen de winkelkraampjes!
Vijf locaties
Tatteljee, Zorgboerderij Rommeshoef, Vilt d’Anvers, het Karrenmuseum en GC de Oude Pastorij. Dat zijn de vijf plaatsen waar je tijdens Colours of Africa moet zijn. Om het noorden niet kwijt te geraken is er een mooi routeplan te verkrijgen De wildbreisels in het straatbeeld wijzen de fiets- en autoroute aan.
Gerenommeerde textielkunstenaars tonen hun mooiste creaties. Daarnaast zijn er winkelkraampjes met een grote verscheidenheid aan hobbyartikelen (textielverf, geweven jasjes, hobbyboeken,….) Een aantal voorziet demonstraties.
Buitenkunst
Een leuk extraatje is de buitenkunst in het Karrenmuseum. Een maand lang konden regen, wind en zon hun invloed uitoefenen op de kunstwerken. Het resultaat kan je bewonderen tijdens Colours of Africa.
Met dit evenement wil men zoveel mogelijk geld inzamelen voor de kwetsbare gemeenschap in Witzenberg, Zuid-Afrika. Iedereen die een toegangsticket (2,50 euro) koopt, neemt automatisch deel aan de tombola. Koop extra lootjes om je winstkansen te vergroten. De hoofdprijs is een naaimachine.
Tutu Puoane
Colours of Africa wordt gekleurd door een wel erg bijzonder optreden. Artieste Tutu Puoane brengt aan de zijde van pianist Ewout Pierreux songs gedrenkt in jazz en soul, met een onuitwisbaar stukje Afrika. Het optreden vindt plaats in Muzarto op zaterdag 20 april om 20.00 uur. Een kaartje kost 5,00 euro. Info? www.coloursofafrica.be of Vrijetijdsbalie (03 670 01 56, vrijetijd@essen.be)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.