Terug van weggeweest in Putte: g'woon een fuif


Een week na Pasen start het uitgaansleven in het grensdorp volgend weekend weer meer dan ooit. Meer dan een decennium na de laatste editie is er terug ‘Gewoon een Fuif’ in het Putse Gildenhuis. Deze Chirofuif, die vroeger tweemaal per jaar een overvolle zaal trok, is terug van weggeweest. Vele generaties uit Putte en omstreken hebben menige avonden op deze fuif gesleten.
Onder impuls van twee generaties oudleiding van de Putse Chirojongens werden de handen in elkaar geslagen om net zoals vroeger, iets ouder, maar nog steeds even gemotiveerd, terug de Fuif te doen herrijzen. Initiatiefnemer Mathias Adriaenssens getuigt: ‘ De Fuif is gewoon voor heel onze generatie een nostalgisch goed gevoel. Ik kreeg onze vriendengroep, allemaal oudgedienden van de Chiro, zo ver om nog eens samen een avond in elkaar te boksen. Zo willen we laten zien dat Putte helemaal niet ingeslapen is, en nog eens een fijne avond beleven zoals in de glorietijd van de fuiven in de Polder en omstreken.
Samen met ondermeer Guy Koolen, Tom Van Der Brempt, de gebroeders Selleslaghs en de iets oudere oudleidingsploeg kwamen ze tot een 30 paar helpende handen. De huidige Chiro Don Bosco staat in voor een eetkraam en na 10 jaar komt DJ Lucas nog eens achter de draaitafels staan.
G’woon een Fuif vind plaats op zaterdagavond 22 april in het Gildenhuis, Partizanenstraat te Putte. Deuren gaan open om 21u, inkom 5 euro.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder