Terug Trekkertrek wedstrijd Stabroek

In de jaren ’80 en ’90 werden er reeds trekkertrek wedstrijden georganiseerd in Stabroek door een vereniging gekoppeld aan Aannemingsbedrijf Aertssen. Deze Trekkertrek Aertssen edities trokken toen enkele duizenden toeschouwers.
Recent is de draad terug opgepikt met enkele organisatoren van de voorgaande edities samen met fris jong bloed. De vereniging Tractorpulling Strabroek vzw is daarom in het leven geroepen en organiseert een nieuwe editie: Trekkertrek Aertssen 2012
Houd dus zondag 27 mei 2012 al maar vrij in je agenda voor een hele dag amusement. Naast de trekkertrek wedstrijd zal er ook een krachtmeting zijn tussen de verschillende ganzenrijdersverenigingen, een heus kinderparadijs, ’s avonds een spetterend optreden en nadien natuurlijk een fuif om de avond spetterend te eindigen.

Inschrijvingen
Inschrijvingen voor de Trekkertrek wedstrijd kan je op vrijdag 30 maart, in Cafe De Ouden Bareel in Hoevenen. Vanaf 20h00 kan er ingeschreven worden in volgende klasses:
– Landbouw 2,5 ton
– Landbouw 3,5 ton
– Landbouw 5 ton
– Landbouw 6,5 ton
– Landbouw 8 ton
– Landbouw 10 ton
– Landbouw 16 ton
– Open/zotte klasse alle voertuigen
Wees zeker op tijd, want alle klassen hebben een maximaal aantal inschrijvingen. Meer info ivm inschrijvingen en het reglement vind je op www.trekkertrekaertssen.be

Wat is Tractor Pulling?
“Tractor Pulling (ook wel Trekkertrek genoemd) is een motorsport, waarin men met een tractor een zware slede over een zo groot mogelijk afstand moet slepen.”
He is van oorsprong een Amerikaanse sport die in de jaren ’70 is overgewaaid naar Nederland. Begin jaren 80 is deze sport ook voor het eerst gehouden in België te Stabroek op de eerste editie van Trekkertrek Aertssen. Na deze editie volgden er nog drie gedurende de jaren ’80 en ’90 maar dan bleef het stil in Stabroek voor bijna 20 jaar.
In de rest van België groeide ondertussen de belangstelling voor deze nieuwe sport en werden er meer en meer wedstrijden georganiseerd, zowel voor landbouwtractoren, als de spectaculairdere klassen zoals Pro stock, Hot stock of Mega-Sport. In deze laatste klassen rijden de uitgebouwde tractoren met vliegtuigmotoren en dergelijke mee.
De tractor pulling sport is over de grens in Nederland zeer populair, maar ook in de grensstreek zoals in de Kempen en het Waasland. Enkel in de Antwerpse Polders ontbrak er de laatste 20 jaar een evenement. Tot nu dus…

Een duidelijk doel!
Wat is nu eigenlijk het doel? Heel simpel: een gezellige zondag (avond) voor het hele gezin en we spreken over het héle gezin. Voor de ouders is er natuurlijk het volledige gebeuren van de wedstrijd die zelfs voor leken interessant is. Het is een combinatie van spektakel, power en behendigheid.
Voor de allerkleinsten zal er genoeg animatie zijn voor een volledige dag. Zo zal er een heus “Kinderparadijs” zijn met springkasteel, zandbak,… Er zal in de loop van de dag genoeg te zien zijn om iedereen gefascineerd te houden.
En ’s avonds is er natuurlijk nog de fuif die zowel voor jong als oud is. De avond zal opgang getrokken worden door Vic Smetley & the Bastards, een coverband uit de streek, en afgemaakt met DJ Dave, een Nederlandse DJ die van aanpakken weet. Zo zal de editie 2012 van Trekkertrek Aertssen spetterend eindigen.

Veiligheid, mobiliteit en ecologie
Veiligheid, zowel voor de bezoekers als de deelnemers wordt hoog in het vaandel gedragen. Omdat het een sport is met gemotoriseerde voertuigen vraagt dit de nodige voorzichtigheid en reglementering. Al de deelnemende voertuigen zullen worden onderworpen aan een controle op veiligheid en het toegepaste regelement
De wedstrijd wordt gehouden in de velden achter de gebouwen van Aannemingsbedrijf Aertssen, gelegen naast de A12 Antwerpen – Nederland aan de afrit Stabroek. Veel verkeer zal zo van de autostrade rechtstreeks de voorziene parkings kunnen oprijden.
Ronkende motoren zijn niet het meest ecologische wat je je kan voorstellen, maar toch willen wij aantonen dat de agrarische sector zijn steentje bijdraagt aan een groenere leefomgeving. Dit door steeds te innoveren naar groenere motoren met minder uitstoot (vb. nieuwe New Holland TIER 4 tractoren) en naar meer ecologische werkingsmethoden.
Ook de ecologische voetafdruk van het volledige evenement zal zo klein mogelijk gehouden worden. Al het afval zal gescheiden opgehaald worden naar voorbeeld van andere grote festivals in Vlaanderen (Rock Werchter, Pukkelpop,…). Alle beetjes helpen…

Zondag 27 mei 2012, 12:00 – 3:00
Locatie: Grasveld achter de gebouwen van Aannemingsbedrijf Aertssen, Laageind 91, 2940 Stabroek.

Programma
12:00 – Start wedstrijd – open voor bezoekers
19:00 – Krachtmetings Ganzerijdersverenigingen
Als toemaatje zal er een wedstrijd worden georganiseerd tussen alle verschillende ganzerijdersverenigingen aangesloten bij het verbond “Polderbond”. Met deze wedstrijd zal de sterkste vereniging worden gekroond zonder dat er deze keer een gans aan te pas komt. Laat u hier ook vooral vermaken door de show die deze verenigingen zullen brengen.
21:00 – Avondprogramma + fuif
Na de laatste prijsuitreiking zal de avond opgang gebracht worden met een spetterend optreden van Vic Smetley & the Bastards. Nadien zal er een fuif zijn met DJ Dave (bekend van KPJ fuiven in Nederland en Zwarte Cross festival).

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder