Tentoonstelling "De Kracht van vergeten foto's" in Ravenhof te Putte

werk van Mieke van Zundert

werk van Marion van Bergen

Beeldend kunstenaar Mieke van Zundert ( uit Zundert, aan de grens met België) gaat in Kringloopwinkels( in België en in Nederland) linea recta naar de bak met fotolijstjes. Daar hoopt ze foto’s te vinden die men niet uit de lijstjes hebben gehaald, foto’s die met inboedels en al naar de kringloop zijn gebracht. Deze foto’s werkt ze opnieuw uit in olieverf. Ze geeft ze kleur en een nieuwe status.
Marion van Bergen, collega kunstenaar, is graficus. Ook zijn wordt ontroerd door foto’s uit een ver verleden. Ze zocht op internet de portretfoto’s gemaakt van jonge mannen in de tweede wereldoorlog. Ze maakte met de litho techniek mooie grafische portretten van hen.
Deze olieverf schilderijen en grafische werken, en meer, zijn te zien op de expositie ‘Van Vergeten en Voorbij’ in kasteel Ravenhof, Oud Broek in Stabroek (vlak over Belgische grens de grens bij Putte) van 6 juli tot en met 15 juli.
De opening van de tentoonstelling is vrijdag 6 juli om 19.30 uur. Jan Stads, fotograaf, kunstliefhebber en organisator uit Dongen, zal de opening verrichten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *