Tent voor jeugdfuiven verhuist naar Leugenberg

In november kan voor de eerste maal gefuifd worden op de Leugenberg. Omdat vorige locaties te dicht lagen bij woongebieden heeft het Ekerse districtsbestuur beslist om er een nieuwe alternatieve locatie voor de fuiftent uit te testen. De fuiftent wordt opgetrokken op het terrein gelegen achter de binnenspeeltuin “Deugniet”. De Ekerse jeugdraad verleent haar medewerking.
Het district Ekeren is al lang op zoek naar een fuifruimte en als tussenoplossing werd het project “Fuif in de tent” opgezet waarbij het district een tent ter beschikking stelt. Aanvankelijk stond die in park Hof De Bist, aan de Veltwijcklaan en in het Hagelkruispark. Na klachten werd uitgeweken naar het domein Muisbroek. Het districtsbestuur heeft, om de zichtbaarheid Muisbroek te verhogen, zes grote halogeenspots van 500 watt op statief besteld. Dit biedt de jeugdverenigingen de mogelijkheid om heel de zone tussen de feesttent en de voetgangers-fietsersbrug te verlichten. Om de toegankelijkheid op het terrein te verhogen, werd het budget voor het leggen van rijplaten verdubbeld. Toch bleek Muisbroek niet de ideale oplossing en ging het district opnieuw op zoek naar een andere locatie. “Het nieuwe terrein op de Leugenberg is gelegen achter de binnenspeeltuin “Deugniet” en is omheind met een draadafsluiting en gedeeltelijk verhard. Dit is interessant omdat het de afbakening van het terrein en het leveren, laden en lossen vereenvoudigt. Ook het gebruik van rijplaten zou niet meer nodig zijn. De eerste contacten met de beheerders van deze site, eigendom van BASF, werden gelegd en zijn positief” zegt jeugdschepen Tamara Heynen (CD&V).
Gemakkelijk bereikbaar
De bereikbaarheid van de nieuwe locatie is voor de schepen geen probleem. “De snelste verbinding met Ekeren centrum loopt langs de Kloosterstraat over een afstand van 2,6 km. Er zijn eventuele alternatieven via de Driehoekstraat, het kerkhof en Klein Heiken. Die is ongeveer 4 km lang. De fuiflocatie werd herhaaldelijk besproken, o.m. twee keer samen met de politie. Er zijn plaatsbezoeken geweest en de politie liet ook reeds geluidsmetingen uitvoeren. De jeugdraad, staan open voor het nieuwe voorstel en willen de nieuwe locatie graag uittesten. Tot nader order is er geen geschikte locatie en ook geen mogelijkheid om een fuifzaal te bouwen op Ekers grondgebied. Bovendien behoort dit niet tot de lokale bevoegdheid”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder