Tegen 2015 extra serviceflats en meer rusthuisbedden

Binnen maximum vijf jaar rijst aan het Laageind en Torenseweg te Stabroek een hedendaagse, toekomstgerichte zorgcampus uit de grond. Het godshuis van weleer heeft dan naast het reeds bestaande gebouw, ook plaats gemaakt voor serviceflats en een nieuw gebouw voor veertig rusthuisbedden.
Het Woon- en Zorgcentrum Aalm. Cuypers, want dat is de huidige naam van het godshuis van weleer, diende een bouwaanvraag in om op de plek van het vroegere rusthuis 40 serviceflats te bouwen.
De serviceflats variëren in grootte van 60 tot 90 m² met 1 of meer badkamers, met of zonder balkon. Het complex met de serviceflats wordt in dezelfde stijl opgetrokken als het nieuwe gebouw, maar telt wel een ondergrondse garage voor 40 wagens. Midden dat complex komt een grote patio.
In het nieuwe complex wordt plaats vrijgehouden om kinderopvang mogelijk te maken.  Begin 2013 moet het geheel bewoonbaar zijn.

40 extra rusthuisbedden

Achter het bestaande rusthuis komt een extra gebouw, dat plaats biedt aan 40 extra rusthuisbedden. Dat complex wordt uiteraard ook geïntegreerd in het bestaande geheel. In optimale omstandigheden kan deze laatste uitbreiding helemaal rond zijn in 2015. Dan kunnen hier ongeveer 200 senioren terecht

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder