Technische diensten Brasschaat voortaan onder één dak

BRASSCHAAT Het technisch centrum Ploegsebaan en het technisch centrum De Mortel zitten voortaan onder 1 dak in De Mortel. Beide zaten jaren op 2 verschillende locaties maar door de fusie wil het gemeentebestuur hun werking efficiënter maken.
 

Door alle technische diensten (vervoersdienst, afvalophaling, uitleendienst, groendienst, ….) te laten samenwerken op één plek verloopt het werk vlotter. Er is een snellere en betere communicatie. Om de samenwerking te doen slagen, organiseerde de gemeente een interne workshop om de visie, missie en waarden van de technische diensten te bepalen. De leuze Toppers van Brasschaat vloeide hieruit voort en pronkt op een gigantische banner aan de inkom van het vernieuwde technisch centrum in De Mortel.   In het najaar van 2018 begonnen de werken aan het nieuwe technisch centrum De Mortel. Het bestaande gebouw werd uitgebreid en er werd een nieuw gebouw bijgezet.
Tijdens de coronacrisis werd er, in de mate van het mogelijke, verder gewerkt om het gebouw tijdig af te krijgen voor de voorziene verhuisdatum.
Op 12 juni 2020 om 9:30 uur was het zover: lassers, garagisten, afvalophalers en de medewerkers van de vervoer-, uitleen- en milieudienst namen afscheid van hun vertrouwde plek aan de Ploegsebaan. Ze reden voor de gelegenheid in stoet en onder politiebegeleiding van hun oude werkplek naar de nieuwe.   Het voorziene grote openingsfeest in De Mortel kon helaas door corona niet plaatsvinden. Dat wordt uitgesteld naar later op het jaar. Omwonenden worden dan ook uitgenodigd voor een hapje, drankje en kleine rondleiding in het nieuwe gebouw

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *