Organisator van karakterkoersen.be wacht nog af …

Antwerp Port Epic vond vorig jaar plaats op zondag 8 september

De organisatoren van karakterkoersen.be, onder leiding van Ben Simons, nemen nog steeds een afwachtende houding aan. Ze stellen dat gezondheid primeert op financiële of commerciële belangen.

“We werken met heel wat vrijwilligers en wensen hun gezondheid niet in het gedrang te brengen en dat geldt ook voor de toeschouwers, renners en heel hun entourage” – geeft voorzitter Ben ons mee.

Schaal Sels – zondag 23 augustus 2020
Deze koers staat dit jaar gepland op zondag 23 augustus. Gezien de geldende coronamaatregelen zal deze wedstrijd zo goed als zeker niet doorgaan.

Antwerp Port Epic (UCI 1.1) – zondag 13 september 2020
De trots van ‘Flanders Epic Races’, heeft zijn plaats binnen de hertekende UCI kalender kunnen behouden. Voor de organisatie van de Port Epic, is er nog steeds goede hoop. Indien alles gunstig blijft verlopen. De kans dat deze prachtwedstrijd zal doorgaan is er wel degelijk.

Memorial Rik Van Steenbergen – zondag 11 oktober 2020
Het rijden van deze wedstrijd hangt aan een zijden draadje. Die dag wordt ook Gent-Wevelgem verreden. Maar ook het feit dat deze koers bijna alle kempische gemeenten aandoet maakt het organiseren van deze koers moeilijk, omdat hier alle burgemeester hun zegen moeten geven.

Nationale Sluitingsprijs – dinsdag 13 oktober 2020
Het is nog ver weg, maar of deze traditie-koers dit jaar zal doorgaan is nog zeer onzeker. Gezien de steeds uitbundige kermissfeer die er hangt, zal er veel afhangen hoe de lokale autoriteiten zullen beslissen. Ook de huidige wegenwerken aan de N111 kunnen een eventuele organisatie bemoeilijken.

Maar wat er ook van is, als er enige mogelijkheid is om een koers te laten doorgaan dan staat karakterkoersen.be paraat. Dat ze daartoe in staat zijn bewees men in het verleden al meermaals. Denk maar aan de organisatie in ijltempo van het BK voor Elite Z/C en Beloften in 2016. En vorig jaar werden de Nationale Sluitingsprijs en de Memorial Rik Van Steenbergen aan hun organisatie toegevoegd.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *