Team 4 x 400 m KAPE “Ploeg van het Jaar” in Kapellen.

web-BVV-AC-Heren-12.05.2013-4-x-400-m-CR
Tijdens de “Kampioenenhuldiging” op vrijdag 21 februari in de gemeentelijke feestzaal “‘t Bruggeske” in Kapellen, werd ook de “Sportploeg van het Jaar” verkozen. Deze trofee ging voor 2013 naar het estafetteteam 4 x 400 m Alle Categorieën Heren van Atletiekclub Kapellen (KAPE).
Het kwartet met Stef Vanhaeren, Jente Bouckaert, Stijn Lichtert en Tim Vanhaeren werd op een zwaar bezet Belgisch Kampioenschap estafetten 2de. Dat dit team tot de favorieten voor het podium behoorde was een zekerheid, maar de tegenstand die kwam opdagen was echt niet min. Jente Bouckaert – in de startblokken – Stijn Lichtert, Tim Vanhaeren en Stef Vanhaeren moesten het immers opnemen tegen RESC. Dit topteam was samengesteld uit Sebastien Lins, Antoine Gillet, Frederic Xhonneux en Arnaud Ghislain en was met 3’12″47 nét te sterk voor het viertal van KAPE.
Met een tijd van 3’12″78 leverde dit – naast de zilveren medaille – echter wel een nieuw clubrecord én een nieuw provinciaal record op voor de Kapelse club. De tijd van het KAPE-team was de 6de tijd die ooit door een clubteam in België gelopen werd. Dat bevestigde alleen maar op welk niveau deze strijd op het Belgisch kampioenschap werd uitgevochten.
Tussen de 7 individuele genomineerden voor de titel van “Sportfiguur van het Jaar” 2013 bevonden zich maar liefst 3 atleten van KAPE: Renée Eykens (die de stemming bij het “grote” publiek won), Dirk Vander Avert (ook al “Sportfiguur van het Jaar” in 1991 (!)) en Stef Vanhaeren (tweevoudig “Sportfiguur van het Jaar”). Maar ook zij moesten – samen met Catherine Jacques (jiu-jitsu), Dieter Dekoninck (zwemmen) en Ezra Vleugels (schermen) – afgetekend het meesterschap van wielrenner Mathieu Van Der Poel ondergaan.
De speciale prijs van de gemeentelijke Sportraad Kapellen was dit jaar voorbehouden aan sportclubs met een werking voor G-sporters.  3 clubs met een aangepaste werking voor G-atleten werden in de bloemetjes gezet: de “Pandou Bears” van Volleybalclub Kapellen, de “Noorse Bosuilen” van voetbalclub Noorse en ook de G-werking van atletiekclub KAPE.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder