Tall Ships komen terug in 2022

Volgende zomer is Antwerpen terug gaststad voor de Tall Ships Races. Van 22 tot 25 juli 2022 wordt de Antwerpse rede omgetoverd in een gigantische openlucht-tentoonstelling van varend erfgoed, en dit al voor de zevende maal. In 2016 lokte de Tall Ships-zeilwedstrijd méér dan een half miljoen bezoekers, 30% daarvan kwam uit de eigen stad.

Zeilschip Rupel, een vaste waarde tijdens de Tall Ships Races

Met enige trots kondigden schepen van toerisme Koen Kennis en havenschepen Annick De Ridder de volgende editie aan. Dit keer wordt de nadruk gelegd op duurzaamheid en verbinding.

Koen Kennis, schepen voor toerisme “Laat ons de Tall Ships en hun bemanningen een warm Antwerps welkom heten.”

Traditioneel reizen ook telkens zo’n 3500 ‘trainees’ mee met de zeilschepen. Ook jongeren uit onze regio die het van dichtbij willen meemaken kunnen zich inschrijven voor een traineeship, en kunnen meevaren op de trajecten Harlingen – Antwerpen en Antwerpen – Aalborg. Bovendien kunnen 10 gelukkigen via een wedstrijd op sociale media deze zomer al aan boord gaan van een van de schepen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de link https://tallships.antwerpen.be/kom-jij-mee-op-gratis-zeiltrip/De indrukwekkende parade van zeilschepen op de Schelde is een spektakel op zich. Vanop de steiger in Lillo of boven op de Liefkenshoektunnel kunnen toeschouwers vanuit onze regio de kathedralen van de zee in actie zien.

Aan de Scheldekaaien, op het Eilandje, aan het Kattendijkdok en het Havenhuis worden allerlei evenementen gepland, met een centrale Ecopolis-zone waarin de innovatieve en duurzame ontwikkelingen van stad Antwerpen, Port of Antwerp en partners in de kijker staan.

 “De komst van The Tall Ships Races bevestigt de mooie link tussen de traditionele scheepvaart en een innovatieve wereldhaven,” zegt Annick De Ridder, schepen voor haven.
Naar aanleiding van de aankondiging van de Tall Ships Races 2022 werd door de schepenen en Jan Vandenborne, schipper van het zeilschip Rupel, de vlag gehesen.

Op de Rupel wordt de vlag gehesen voor de Tall Ships Races 2022

© mmpress

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *