Jeugddienst wil tieners bereiken via TikTok

STABROEK – Het schepencollege heeft de jeugddienst de goedkeuring gegeven om een TikTok-account op te starten. TikTok is de laatste jaren een van de meest populaire sociale mediakanalen geworden voor tieners. Het is dan ook die doelgroep die de jeugddienst wil bereiken met hun TikTok-profiel.

De jeugddienst van Stabroek gebruikt al enkele jaren sociale media om te communiceren met de jeugd. Via Facebook en Instagram bereiken ze al veel jongeren, maar nog niet genoeg. Veel tieners zitten tegenwoordig op het populaire TikTok, een sociaal medium waar je korte, grappige muziekvideo’s op kan maken. Daar wil de jeugddienst nu op inzetten, met een account waarmee ze specifiek de tienergroep wil bereiken.

Jeugdcoördinator, Laure Daniëls: “We zetten al langer in op sociale media, omdat je de jeugd niet kan bereiken door alleen een flyer of een brief op te sturen. Met een TikTok-account willen we specifiek de tieners aanspreken, omdat we merken dat die groep heel moeilijk bereikbaar is.” Via hun profiel kan je allemaal zien waar de jeugddienst mee bezig is. “We willen met onze filmpjes laten zien wat wij allemaal doen en welk aanbod we hebben. Daarnaast past het ook perfect binnen ons traject voor ‘kindvriendelijke gemeente’.”

Er zullen niet alleen filmpjes gemaakt worden over het aanbod van de jeugddienst, maar ook jeugdverenigingen en de speelpleinen worden in de aandacht gezet. Laure: “In de toekomst is het misschien wel leuk dat jeugdverenigingen uit de buurt of die hier op kamp zijn, een ‘take-over’ doen, waarbij ze zichzelf een hele dag filmen en laten zien waar ze mee bezig zijn. Dat kunnen we niet alleen op TikTok laten zien, maar ook op Instagram en Facebook.”

Via het nieuwe sociale mediakanaal kan de jeugd niet alleen zien waar de jeugddienst zich mee bezighoudt, maar ook waar je kan sporten en welke cultuurevenementen er zijn in de gemeente. “De sportdienst en de cultuurdienst zullen ook te zien zijn op TikTok en andere sociale media. Bijvoorbeeld voor de cultuur in Stabroek kan je dan zien hoe de gemeente affiches gaat ophangen van evenementen.”

Het nieuwe TikTok-account is te vinden onder de naam ‘jeugddienst_Stabroek’, net zoals het profiel op Instagram en Facebook.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *