Sven Van Bouwel voor de vierde keer koning te Hoevenen

spotlightOndanks het gure weer stond er een massa volk op het Frans Oomsplein in Hoevenen, op zondag 10 maart, toen even na half zeven Sven Van Bouwel de kop van de taaie gans in zijn hand hield.
Het was een lange en bikkelharde strijd geworden waar maar geen einde scheen aan te komen, zelfs de paarden waren het beu en begonnen moeilijk te doen.
‘Sterke Sven’, zoals men hem gepast wel eens noemt, bevestigt hiermee zijn meesterschap in het gansrijden. Zijn eerste koningstitel behaalde hij in 1999, hij was toen 20 jaar. In 2007 werd hij eerst koning in Hoevenen en de week daarna keizer van de Polder in Zandvliet. Drie jaar later terug koning van de Hoevense Gans en nog eens drie jaar later hetzelfde, je moet het maar kunnen. De 34-jarige Sven is gehuwd met Petra De Gryse, met wie hij twee dochtertjes heeft. Hij werkt als elektricien bij P.S.A. aan de haven en woont naast zijn ouders op de Krekelberg in Hoevenen. Voor diegenen die goed opgelet hebben: Sven rijdt al het zevende jaar op rij mee met het keizerrijden. Er zijn er weinigen die hem dat nadoen, maar waarschijnlijk wel ergens een Gabriels. Op het ogenblik dat Sven koning werd hing er een premie van 5162 euro aan de galg, bijeengepraat door omroeper Rudi Jansegers. Eens de koning gekend was, trokken de meeste feestvierders naar het JOS (Jeugdontmoetingscentrum Stabroek) in de Kerkstraat in Hoevenen om daar verder te vieren.                       L.V.R.

Dank ook aan Kelly Coucheir, studente journalistiek die ons schitterende foto’s bezorgde.

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder