Danny Marynissen koning na urenlange strijd in Lillo

 
lillo gans


In Lillo heeft de strijd om de koningskroon liefst vijf uren geduurd. Na het uithalen van uittredend koning Len De Cock, die een schitterende ontvangst aanbood in de feesttent, begon het spel om 15 uur op het Kazerneplein.
Op de receptie waren tal van genodigden aanwezig, onder wie de nieuwe districtsburgemeester Carl Geeraerts, districtsschepen Rudi Sempels, Frans De Schutter van de Polderbond, barones Antoinette Pecher, afgevaardigden van verschillende maatschappijen en anderen. Voorzitter Van Meir heette allen welkom. Hij wenste uittredend koning Len De Cock proficiat met zijn gulle receptie en dankte politie, Havenbedrijf, sponsors en medewerkers. Staf De Lie, medestichter van de Ware Gans (in 1973) verwelkomde op zijn beurt gasten en leden. Hij wenste de maatschappij  proficiat met haar voorbeeldige werking en met de aankoop van een feesttent die het Kruitmagazijn grotendeels kan vervangen. Hij heette ook de paardenleveranciers welkom onder wie de Zeeuwsvlaamse paardenkweekster Annemie De Coninck uit IJzendijke en paardenkweker Van de Vijver uit Melsele die voor mooie Brabanders hadden gezorgd.
Na de receptie gingen de gansrijders in stoet door het dorp, voor het bezoek aan de aangesloten cafés en horecazaken. Vervolgens begon het spel op het Kazerneplein waar, ondanks het minder goede weer toch nog redelijk wat volk samengestroomd was. Pastoor Lode Carlier, in groot ornaat, zegende de paarden en ruiters. Toen begon een urenlange strijd van 22 ruiters (drie waren gewond of ziek) die duurde tot even voor acht. Het was de 36-jarige Danny Marynissen die uiteindelijk de ganzennek kraakte en tot koning werd gekroond. Hij deed voor de achtste keer mee en trok een premie van 4500 euro. Die werd bijeengepraat door de nieuwe omroeper Eddy Bernaerts, de vervanger van Chris Dockx. De nieuwe koning, afkomstig uit Zandvliet,werd nog tot zeer laat gevierd in de feesttent. Danny is zondag een van de vier Lillose koningen die in Zandvliet meedoet aan het keizerrijden.
Uitslag boetebonnetjes
Sjampetter Sjors Van den Eynden – Waren Gans Lillo
Eerste prijs: 362. Verder: 413 – 248 – 304 – 399 – 237 – 484 – 453 – 214 – 363 – 422 – 486
Af te halen voor 1 april 2013, familie Bollens, 03 / 605 13 84

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *