Sven Van Bouwel neemt keizerskroon mee naar Hoevenen

keizer 2016 sven vanbouwel
 

Keizer 2016 Sven Van Bouwel

 

[Not a valid template] 
De 36-jarige Sven Van Bouwel uit Hoevenen is zondag 13 maart rond 18.30 uur in Zandvliet keizer geworden na een onstuitbare greep naar de ganzenkop. Een massa van tussen 6 en 7000 toeschouwers brak los in een uitgelaten zegekreet.
Iedereen vond de overwinning van de Hoevenaar terecht. Niet in het minst zijn vrouw Petra De Grijse en zijn twee kinderen Greet en Nele. Die dansten mee onder de galg waar de Hoevense ganzernijders als dol bleven juichen en het ‘Leve onze keizer’ niet van de lucht was. Voor Sven, die bij PSA als elektricien-kraanman in de haven werkt, was het de tweede maal dat hij de keizerskroon bemachtigde. Dat deed hij al eens in 2007 ook in Zandvliet. De 6de titel heeft Sven nu op zak, 4 koningstitels en 2 keer keizer. En toch geeft dat geen gewenning want je kon duidelijk zien dat hij erg geëmotioneerd was. Sven woont in de Krekelberg te Hoevenen naast zijn ouders Leo Van Bouwel en Maria Pauwels. Zijn vader had hem ‘s morgens nog gevraagd om de kop mee terug naar Hoevenen te brengen en Sven heeft dat dan maar gedaan.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder