Suske en Wiske nu ook op de fiets

Initiatiefnemer Jan Francken en Kevin Pauwels staken hun hoofd in de uitsnijding van de silhouet tot grote vreugde van de aanwezigen.

Het zat er aan te komen in Kalmthout. Er was al een Suske en Wiske wandelpad, dus kon een fietsroute niet ontbreken. Initiatiefnemer was natuurlijk Jan Francken van Strip Kalmthout samen met de supportersclub Kevin Pauwels en het gemeentebestuur. Luc Morjaeu en Peter Van Gucht tekende een silhouet van Suske en Wiske op de fiets en dat beeld werd voor de woning van Kevin Pauwels plechtig onthuld door burgemeester Lucas Jacobs, Kevin Pauwels en Jan Francken.
Jan Francken was ook al de bezieler van de speciale uitgave van “Het kostbare kader” dat de uitgeverij Van der Steen uitbracht dit jaar en waarin de Kalmthoutse veldrijders Kevin Pauwels, Wietse Bosmans Bart en Jim Aernouts en Stef Boden opmerkelijke figuren waren.
Jan Francken was duidelijk gelukkig dat er heel wat volk kwam opdagen voor de inhuldiging. Hij schetste een beeld van de toekomst van deze Striproute die over een totale afstand van 110 kilometers zes gemeenten zal aandoen. Naast Kalmthout gaat de route ook naar Wuustwezel, Brecht, Kapellen, Schoten en Zoersel. Natuurlijk moet niet iedereen de totale afstand afleggen. Men kan ook kiezen uit zes kleine routes maar dat komt later allemaal nog uitgebreid aan bod. De officiële opening is voorzien op 7 mei 2013 te Kalmthout. Tegen die tijd zullen nog andere initiatieven volgen om het geheel nog meer in de verf te zetten. Zo zullen er bierkaartjes en broodzakken en misschien nog andere dingen voor reclame moeten zorgen.
“Dat deze silhout aan de woning van Kevin Pauwels nu staat is geen toeval” verduidelijkte Jan. “Men heeft hier niet alleen een mooi fietspad waar de Striproute langs komt, maar Kevin is als veldrijder voor ons een man die men kan vergelijken met Jerommeke. Hij gebruikt niet te veel woorden, maar hij is sterk, een held en ook een winnaar.” Kevin zelf was natuurlijk blij met al die lof en ook heel tevreden met deze erkenning.
De twee fietsende leden van de gemeente Kalmthout mochten natuurlijk niet ontbreken. Burgemeester Lucas Jacobs kampioen van België van de burgemeesters en schepen René Francken van de Nieuwmoerse fietsers spraken hun lof uit over het initiatief. Nadien zorgde de Supportersclub van Kevin Pauwels dat de talrijke aanwezigen nog konden genieten van een cava of een anders drank en kon men hier en daar al horen dat ze zeker de Striproute zullen rijden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *