Strijkpunt in Tweede Rondje te Stabroek

Ellen Van Dun, coördinator Noorderkempen en enkele residenten van de Vluchtheuvel

Geen tijd of zin om te strijken? Breng dan je gewassen kledij, lakens, keukenhanddoeken ed.  naar het Tweede Rondje en binnen de 3 dagen krijg je alles netjes gestreken terug.
Het Tweede Rondje, het kwaliteitsvolle tweedehandskledingwinkeltje van Rotonde, gelegen in de Dorpsstraat 24 te Stabroek, heeft vanaf 24 januari een strijkpunt achteraan in de zaak. Het strijkpunt is een samenwerking van vzw Rotonde en vzw In-Z.
Vzw In-Z is een erkend dienstenchequebedrijf in de thuis- en ouderenzorg met een divers aanbod van diensten als poets- en huishoudhulp, seniorenassistentie en nog zoveel meer. (www.in-z.be)
Werking
“Tijdens de openingsuren van de winkel kan er strijk binnengebracht worden. De residenten van de Vluchtheuvel/Rotonde en hun begeleider noteren de inhoud van de wasmand en verwittigen In-Z. Wanneer de winkel gesloten is, wordt de strijk onder handen genomen door een medewerker van vzw In-Z. Eenmaal de was gestreken, wordt de klant verwittigd en kan hij zijn goed komen afhalen. Bij het ophalen van de wasmand betaal je met dienstencheques.
 “ We streven ernaar de strijk binnen de 3 dagen af te werken” vertelt Ellen Van Dun, coördinator Noorderkempen. “We vragen om een standaard wasmand te gebruiken en indien je iets op een kapstok wenst, mag je dit altijd vermelden bij afgifte van de mand. Wel wordt gevraagd om bij een volgend bezoek te kapstokken terug mee te brengen. Per uur strijk betaal je 1 dienstencheque. In de beginfase zullen enkel papieren dienstencheques worden aangenomen die je kan bestellen bij Sodexo.  
 “Eigenlijk is deze samenwerking een win-win situatie voor beide partijen. Wij hebben een strijkpunt gevonden, de vzw Rotonde kan aan zijn residenten werk bieden. Bovendien kunnen de klanten dan meteen ook kennis maken met de werking van het tweedehandswinkeltje en de handgemaakte producten uit het Rotonde-atelier”, aldus Ellen. Stabroek is het tweede strijkpunt van vzw In-Z in deze regio, een jaartje geleden zijn ze gestart in De Mick te Brasschaat.
Tweede Rondje, Dorpsstraat 24 te Stabroek,  is open op dinsdag en donderdag van 14 tot 16 uur en op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.30 uur tot 16 uur. Maandag gesloten.  Contact: 0477 96 02 66
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder