Natuurpunt herstelt oude dreef in de Boterbergen


In de Boterbergen, in het erkend natuurreservaat het Stappersven in Kalmthout start Natuurpunt vandaag met snoeiwerken aan de oude Amerikaanse eikendreef. Deze dreef loopt dwars door het gebied van noord naar zuid en maakt deel uit van het wandelpad ‘Bosbes’.
“De dreef is al jarenlang niet onderhouden waardoor de bomen vele dode takken dragen. Deze takken die zich onderaan de kruin bevinden, worden afgestoten door de boom als ze te veel in de schaduw van de kruin groeien. De dode takken zijn gevaarlijk omdat ze op het wandelpad kunnen vallen. Om dit te vermijden start vandaag een gespecialiseerde firma met het snoeien van de dode takken. De dode takken die niet op het wandelpad kunnen vallen, worden behouden omdat ze belangrijk zijn voor spechten en vleermuizen. Spechten gaan op zoek naar diertjes in het dode hout. En vleermuizen maken hun nesten in holen ontstaan door het rotten van de dode takken.”, vertelt Frederik Naedts van Natuurpunt.
Door deze werkwijze slaagt Natuurpunt erin de oude dreef te behouden, de natuur te beschermen en de recreanten een veilig pad aan te bieden. Tijdens de werken kunnen de recreanten hinder ondervinden maar deze zal eerder beperkt zijn omdat er boom per boom gewerkt wordt.
Meer info: Frederik Naedts, frederik.naedts@natuurpunt.be, 0478/26.79.91

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder