Strengere veiligheidsmaatregelen voor kermis te Putte


Het gemeentebestuur van Kapellen neemt dit jaar strengere veiligheidsmaatregelen voor Putte-kermis. De toegang tot de Albert Louisastraat wordt verbreed en tijdens de kermisloop zal er een speciale commandowagen klaar staan. De uitbaters van kermiskramen vragen meer overleg.
Vorig jaar hebben zich tijdens de kermis twee incidenten voorgedaan die voor de gemeente aanleiding waren om het veiligheidsplan door te lichten en te verbeteren. Dat overleg gebeurde samen met de politiediensten, buurgemeenten Woensdrecht en Stabroek en met de gemeentelijke veiligheidsdiensten. Tijdens de kermisloop overleed een loper aan de gevolgen van een hartziekte en tijdens de Sluitingsprijs konden de wedstrijdwagen niet vlot worden afgeleid naar de Albert Louisastraat. Dit jaar komt er tijdens de kermis een speciale commandowagen onder coördinatie van de Kapelse brandweercommandant Ivo Van Assche. ,,Tijdens de jaarmarkt en koekloting is een bredere toegang naar de Albert Louisastraat een noodzaak voor de hulpdiensten. Daarom onze beslissing om de kermiskramen op het Kerkplein te herschikken zodat een vlotte doortocht gewaarborgd is’’ zegt burgemeester Dirk Van Mechelen.
Meer overleg
Bij Gustaaf Commissaris, uitbater van twee kindermolens, is de Kapelse beslissing niet in goede aarde gevallen. ,,Mijn twee molens staan conform het kermisreglement op 4,5meter van elkaar en tijdens de Sluitingsprijs klap ik een van de molens altijd toe. Het bestuur heeft nu beslist dat er een schietkraam in de plaats komt. Ik heb gevraagd om daar zelf een smallere attractie te zetten, maar dat mocht niet. Ik begrijp de gemeente niet en vraag dringend meer overleg. We moeten er samen uitraken’’. Volgens Guillaume Borremans, voorzitter van de Antwerpse Vereniging der Foornijveraars, had het gemeentebestuur deze beslissing een jaar vooraf aangetekend bekend moeten maken. ,,Ook wij hebben alle begrip voor veiligheid maar dat argument uitspelen om iemand te broodroven is niet correct’’. Volgens de gemeente primeert veiligheid echter op het kermisreglement maar is overleg altijd mogelijk.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *