Streekgenote zette zich in voor redding vluchtelingen

Een delegatie van de Kamercommissie Defensie is vrijdag, samen met generaal Claude Van De Voorde, de kabinetschef van defensieminister Steven Vandeput, in het Siciliaanse Catania aan boord van het fregat Louise-Marie gegaan. Van de Voorde vertegenwoordigde de minister die wegens een drukke agenda niet mee kon. Wij waren er wel bij en wij ontdekten een streekgenote uit Ekeren en Hoevenen die zich bijzonder verdienstelijk maakte. Na een deelname van 6 weken aan het project “Sophia”, de Europese operatie tegen mensen- en drugssmokkelaars, kwam zij met de Louise-Marie vrijdagavond opnieuw naar huis. Het gaat om Marleen van den Eynde die nu in  Brugge verblijft omdat deze stad dichter bij haar werk (in Zeebrugge) ligt. Dat is de thuisbasis van haar schip.

Alles samen heeft de Louise-Marie 172 migranten die op weg waren naar Europa en in moeilijkheden waren gekomen, in veiligheid kunnen brengen. Op 23 december zou de Louise-Marie en haar 155-koppige bemanning opnieuw in eigen land moeten zijn. Onder de bemanningsleden zijn 15 vrouwen, van wie Marleen van den Eynde (33), die geboren werd in Ekeren en die tot voor kort in Hoevenen woonde. Zij was er bij toen de vluchtelingen werden ontdekt die door de bemanning konden gered worden. In het magazine brengen wij meer details over dit geweldige avontuur dat zich in de buurt van Sicilië in de Middellandse Zee afspeelde. Staf De Lie  
 

 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder