Streekgenoot en havenbaas Eddy Bruyinckx gevierd

 
dsc_4209_eb
 
In de feestzaal van het Brasschaatse Sint-Michielscollege (waar hij zijn middelbare studies deed) is vrijdagavond 2 december havenbaas Eddy Bruyninckx gevierd. Hij gaat op 1 januari 2017 met pensioen. De havenwereld uit binnen en buitenland was present.
Het feest begon met een dansje van de drie kleinste kleinkinderen, een ontroerend mooi tafereel dat de sfeer in de nokvolle zaal omtoverde tot die van een familiaal gebeuren. Zoon Roel  zei dat afscheid wordt genomen van een monument. Achtereenvolgens brachten (al dan niet via videoboodschappen),  tal van vooraanstaande politici, en haven- en industriemensen, een verdiende  hulde aan deze streekgenoot die de haven wist uit te breiden tot de tweede van Europa. Ook MSC-baas Maurizio Aponte sloot zich daar bij aan. Tot slot was er havenschepen Marc Van Peel die op de hem eigen humoristische wijze de reeks van toespraken afsloot. Uiteindelijk dankte de gevierde iedereen die tijdens zijn 25-jarige ambtstermijn meewerkte aan het vervullen van zijn opdracht. De zitting werd gevolgd door een avondfeest in een reusachtige tent in de tuin van het Sint-Michielscollege.
In ons eindejaarsnummer brengen wij een interview met Eddy Bruyninckx die een grote rol speelde in de omvorming van de polders tot haven op de Rechter- en de Linkeroever. 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder