STERK2940 opent pop-up ‘STERK-huis’ als ontmoetingsplaats voor inwoners

STABROEK/HOEVENEN – In de Witvenstraat in Hoevenen heeft de lokale partij STERK 2940 een pop-uphuis opgericht. Uit hun ‘praatbarakken’ met inwoners bleek dat er nood was aan ontmoetingsplaatsen en daar wil de partij nu gehoor aan geven. Ze zullen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen politieke thema-avonden organiseren om met inwoners in gesprek te gaan. 

Het gebouw naast bakkerij Ceuppens in de Witvenstraat is vanaf vandaag omgedoopt tot het ‘STERK-huis’ van STERK 2940. “Vandaag kunnen we eindelijk zeggen dat we onze campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op gang trappen”, zegt Herman Jongenelen, huidig schepen van Stabroek. “We hebben lang gewerkt aan het verkiezingsprogramma dat we binnenkort gaan voorstellen en voor het eerst zijn we hier met een grote groep aanwezig.”

De voorbije maanden leerde de partij de inwoners beter kennen door het organiseren van praatbarakken, waar iedereen zijn of haar mening kon geven over wat er beter kan in de gemeente. “Daaruit hebben we ons programma nu opgemaakt waarin het vooral om het DNA van Stabroek draait”, zegt schepen Liesbeth Bardyn.

Uit die participatiegesprekken bleek vooral dat mensen nood hadden aan zorgzame buurten en ontmoetingsplaatsen. “Dat is de voornaamste reden dat we dit huis nu openen. Mensen zijn hier welkom om rustig een koffie te drinken of een babbel te hebben over de politiek.”

Er zullen ook activiteiten plaatsvinden waarin de partij in gesprek gaat over belangrijke thema’s. “Ons pop-uphuis is open op dinsdagochtend en donderdagavond. Dan is iedereen welkom. De komende maanden zullen we heel wat activiteiten in het kader van ons programma organiseren”, aldus gemeenteraadslid Kim Dorikens.

Via het ‘STERK-huis’ wil de nieuwe partij zich nog beter profileren binnen de gemeente. “Het is ook de bedoeling dat de inwoners ons op deze manier beter leren kennen. Zo’n huis is heel belangrijk om mensen met elkaar te laten kennismaken en dat willen we bewijzen”, sluit Jongenelen af.

De officiële opening voor alle inwoners vindt plaats op 15 juli om 19 uur. Vanaf dan is het huis elke dinsdagochtend van 9 uur tot 12 uur en donderdagavond van 18 uur tot 21 uur open. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *