Sterk eerste kwartaal voor Covestro

de oorspronkelijke vestiging in Lillo-Kruisschans

 Het is weer een sterk eerste kwartaal geworden voor de Covestrogroep in het algemeen. De kernvolumes lagen 9% hoger en stijgen jaar-op-jaar. De Ebitda (resultaat voor belastingen) steeg met 66,5% tot 856 miljoen euro. Het nettoresultaat steeg met 157.1% tot 468 miljoen euro. De vrije operationele kasstroom lag 174% hoger. De vooruitzichten voor 2017 zijn opgetrokken.
Covestro is ook in Antwerpen actief. In 1961 richtte het toenmalige Bayer als eerste buitenlandse chemieonderneming een productiesite op in het noordelijk Antwerps havengebied. Vandaag werken er nog steeds 830 medewerkers. Covestro produceert in Antwerpen aniline, polyether – beide uitgangsproducten voor polyurethanen – en de hightech kunststof polycarbonaat (Makrolon®). Het bedrijf heeft een totale capaciteit van om en bij één miljoen ton. 95% van deze producten is bestemd voor export, voornamelijk naar andere EU-landen.
De Antwerpse site is voor de groep van groot belang. Het is wereldwijd de enige site die polycarbonaat van het  type Apec® produceert: een transparante kunststof die bestand is tegen temperaturen tot 200 graden. Bovendien huisvest Antwerpen ook het wereldwijde competentiecentrum voor polycarbonaat, van waaruit Antwerpse experts overal ter wereld helpen bij het oplossen van  productieproblemen en bij het optimaliseren van productieprocessen. (ADB/SDL)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder